Blessure kost judoka Sanne Vermeer vrijwel zeker de Olympische Spelen

De olympische droom van Sanne Vermeer lijkt in duigen te zijn gevallen. De judoka uit Stiens heeft een zware blessure opgelopen.

Bij Vermeer (dit jaar vijfde op het WK in de klasse tot 63 kilo) is de hamstring in haar linkerbeen afgescheurd. De 21-jarige judoka is daardoor zes tot negen maanden uitgeschakeld.

Vermeer liep de blessure dit weekeinde op tijdens wedstrijden voor de Europa League in de Portugese hoofdstad Lissabon. Maandag bleek in het ziekenhuis in Ede de ernst van de kwetsuur. ,,Ze kan hoogstwaarschijnlijk een definitieve streep zetten door mogelijke deelname aan de Olympische Spelen’’, aldus een woordvoerder van judobond JBN.

Voor een olympisch ticket was Vermeer in de slag met Juul Franssen. De Limburgse won dit jaar de EK-strijd om de bronzen medaille van Vermeer.

Vermeer reageerde dinsdagochtend aangeslagen. ,,Het is moeilijk te bevatten wat er is gebeurd. Dit jaar verliep tot nu toe super goed. In één klap komt daar nu vroegtijdig een einde aan. Het enige wat ik nu kan doen is me volledig focussen op mijn revalidatie en nog sterker terugkomen.”

De Stienser judoka is meervoudig wereld- en Europees kampioen bij de junioren/cadetten. Naast haar goede resultaten op EK en WK won ze dit seizoen de Grand Prix in het Kroatische Zagreb. Vermeer staat inmiddels negende plaats op de wereldranglijst.