Land Transport na overtuigende zege in top drie

LEEUWARDEN - De driebanders van Land Transport hebben deze speelronde uitstekende zaken gedaan. Dankzij een 8-0 overwinning op Brouwer project Design klimt Land Transport naar de derde plaats in de competitie.

Albert Kooistra nam het op tegen Henk Holtrop en had een goede start met 15-7 in zeventien beurten. Toen hij even later met een mooie serie van acht nog verder wegliep had Henk geen verweer meer en won Albert ruim met 30-12.

Tegen André van Straaten nam Klaas Kuindersma met 15-9 de leiding, maar zag zijn tegenstander met een serie van zes hem voorbijgaan. André nam de leiding met 22-24. Klaas antwoordde met acht caramboles in zeven beurten en trok de partij met 30-27 naar zich toe.

Jildo Keur nam na zestien beurten met 17-7 de leiding tegen Richard Dekker. Na 29 beurten had hij nog steeds een mooie voorsprong van 29-22. Die liet Jildo niet meer los en de overwinning voor Land Transport was in ieder geval binnen met 35-30.

De mooiste partij was die tussen Gert-Jan van der Veen en Wim van der Berg. Na drie beurten stond het 7-3 voor Gert-Jan, maar Wim maakte een prachtige serie van negen en stond ineens met 7-12 voor. In tien omlopen was de stand weer gelijk (17-17). Toen volgde een prima fase van Gert-Jan, die uitliep naar 26-19. Even later scoorde hij ook nog een serie van zeven en beëindigde de partij in slechts 21 beurten.