Land Transport boekt verrassende uitzege en stijgt naar tweede plaats

MARIËNBERG - De driebanders van Land Transport hebben deze speelronde uitstekende zaken gedaan. Dankzij een 2-6 uitoverwinning op directe concurrent De Bierhandel neemt Land Transport de tweede plaats over van de formatie uit Mariënberg.

Biljart Centrum Arnhem wist in deze speelronde eveneens te winnen en behoudt daardoor een marge van vijf punten op Land Transport. De stand aan kop is halverwege de competitie als volgt: 1. Biljart Centrum Arnhem 10-19; 2. Land Transport 10-14; 3. De Bierhandel 10-13.

Kopman Jildo Keur speelde een spannende partij tegen Rob Lamboo. Jildo kwam met 3-9 voor en zag zijn tegenstander na 23 beurten langszij komen: 21-20. Na dertig omlopen was het nog steeds gelijk: 29-29. Rob finishte echter beter dan Jildo en trok in 38 beurten aan het langste eind: 35-31. 

Klaas Kuindersma speelde lange tijd een spannende partij tegen Mirjam Pruim-Emmens. Na 33 beurten stond Klaas met 18-19 voor en toen Mirjam tien poedels op rij maakte, waar Klaas tien caramboles scoorde, was het gat geslagen. Het duurde nog zes beurten om het laatste punt te maken, maar de buit was toen wel binnen: 23-30.

Een spectaculaire partij speelden Gert-Jan van der Veen en John Schollink. Na acht beurten was het al pauze, want John produceerde twee series van vijf en één van zeven en nam een 20-9 voorsprong. Gert-Jan liet zich niet kisten en maakte vlot daarna in zes omlopen dertien punten en nam met 21-22 de leiding. John maakte in het verdere verloop van de partij in 28 beurten nog maar zes caramboles en daar maakte Gert-Jan dankbaar gebruik van en won overtuigend: 27-35.

Albert Kooistra en Erwin de Groot hadden een stroeve start van de partij en na 32 beurten kon het alle kanten op: 16-16. Na nog eens zes missers op rij besloot Albert plotseling om maar weer wat caramboles te maken en omdat Erwin dat weigerde 
was het acht beurten later gedaan en won Albert voor Land Transport de wedstrijd: 22-30.