Man slaat uitgaanspubliek patatbakjes uit handen

Een 30-jarige man uit Leeuwarden is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden voor openbare dronkenschap en verstoring openbare orde.

Hij werd rond half zes uit een eetgelegenheid aan het Ruiterskwartier gezet om hij overige klanten bakjes patat en andere snacks uit de handen sloeg.

Buiten ging hij verder tekeer tegen omstanders waarna hij werd aangehouden. Hij mag zich tot vrijdagavond niet in de Leeuwarder horeca vertonen en kreeg voor de betreffende zaak een toegangsverbod van 24 maanden.

Agressieve bezoeker

Eerder die nacht werd een 20-jarige man aangehouden die zich agressief gedroeg. Hij stond neus aan neus met een portier en maakte met luide stem zijn onvrede kenbaar. Omdat praten niet hielp werd hem met enige moeite handboeien omgedaan. Toen de man daarna agenten uitschold, werd deze inwoner van de gemeente Peel en Maas aangehouden. Hij werd later heengezonden met een boete van 350 euro.

Aan het begin van de nacht kreeg ook nog een 17-jarige jongen uit de gemeente Leeuwarden proces-verbaal. Hij probeerde de kroeg binnen te komen met een kopie van een ID-bewijs op A4-formaat. De getoonde kopie was echter niet van hem en dat is strafbaar.