Bokstalentjes vanaf zes jaar jong stappen in de ring

LEEUWARDEN - Kinderen en boksen? Dat gaat goed samen, weten ze bij Roel’s Kids Boksclub. Elke week trainen er tientallen kindertjes vanaf zes jaar. Vrijdag 22 november gaan ze op voor hun eerste diploma.

Een trotse trainer Roel Westerbeek: ,,We hebben weer een mooie groep supertalentjes. Prachtig!"

Bij Roel’s Kids Boksclub is het aankomende vrijdag een belangrijke dag. De ring staat die dag klaar om de jonge talentjes te verwelkomen die hun eerste certificaat Boksvaardigheid proberen te halen. Een jury zal elk van de jongens en meisjes op hun kunnen beoordelen en daarna (hopelijk) het vaardigheidsdiploma 'De Rode Handschoen' uit mogen reiken. 

,,Ik ben er vol van en ontzettend blij mee", zegt Roel. ,,Al ben ik nog steeds gesloopt na een uur training met dat jonge spul. Daar zit zo'n energie in, dat wil je niet weten. Maar het is fantastisch om te zien. Van die jonge kinderen die meteen in de goede bokshouding staan. Net of ze het bij de geboorte al meegekregen hebben." 

Legende
Het is mooi om de kinderen bezig te zien in de ring van deze sportschool. Want de oudere boksliefhebbers herinneren zich nog dat de Leeuwarder bokslegende Lolle van Houten hier zijn sportschool begon, en zijn naam wordt hier nog altijd in ere gehouden. Misschien dat er onder de kinderen een opvolger is. Iemand die ook dat snelle van Lolle heeft. Het duurt nog even voor je zoiets echt kunt zien, al weet trainer Roel nu al zeker dat we mogen hopen op iets bijzonders voor de toekomst: ,,Er zitten een paar behoorlijk veelbelovende talentjes bij." Maar alles op z'n tijd. Vrijdag 22 november beginnen ze om 17.30 uur gewoon bij het begin. De ring in, en de gong die klinkt. Voor publiek gaan de deuren aan de Azaleastraat 104a rond 17.00 uur al open. Het bekijken van dit bijzondere examen is uiteraard gratis.