Koploper Cambuur bindt ook Almere City overtuigend aan zegekar

LEEUWARDEN - SC Cambuur heeft zondagmiddag opnieuw aan klantenbinding gedaan. De Leeuwarders zetten Almere City FC met 3-1 opzij en verstevigden daarmee de leidinggevende positie in de eerste divisie.

De geel-blauwen zijn reeds twaalf opeenvolgende duels ongeslagen en schreven bovendien al de tiende competitiezege bij (in slechts vijftien speelrondes).

Wedstrijdverloop

Cambuur zocht vanaf de aftrap volop naar de aanval. Al in de derde minuut leidde dat tot een enorme mogelijkheid; Jamie Jacobs bediende Robin Maulun, die vanuit riante positie de bal niet lekker raakte. Kort daarop was Maulun andermaal levensgevaarlijk. Nu ging de bal rakelings voorlangs, omdat er nog een scheenbeen van een Almeerder verdediger tussenzat. Op het kwartier namen de Leeuwarders zeer verdiend de leiding. Erik Schouten gaf een diepe bal op Jamie Jacobs, die breed kopte naar Robert Mühren, waarna de topscorer van Cambuur feilloos de trekker overhaalde: 1-0. Het was alweer de twaalfde van de competitie voor Mühren. In de 34ste minuut werd de marge - volkomen logisch - verdubbeld. Vleugelflitser Jarchinio Antonia vertrok met een rotsnelheid op de brommer en legde de bal panklaar neer bij Jacobs. De middenvelder pikte zijn achtste van het seizoen mee: 2-0. In de 37ste minuut moest Sonny Stevens aan de bak. De keeper redde fraai op een inzet van Shayon Harrison, die daarmee het eerste wapenfeit van de bezoekers op zijn naam kreeg. 

Zonder wijzigingen werd aan de tweede helft begonnen.

Vier minuten na de spelhervatting probeerde Issa Kallon het met een boogbal naar de verre hoek. Joshua Smits, de sluitpost van de bezoekers, doorzag de listige poging. In de 53ste minuut eiste Kallon opnieuw een hoofdrol op. Nu dwong hij Smits tot een reddende actie, na een bal richting de linker kruising. Op het uur loste de pas ingevallen Ragnar Oratmangoen een loeihard schot richting het doel van Smits. De goalie had de bal niet klemvast, waarna Jacobs keihard toesloeg: 3-0. Een kwartier voor tijd deed Almere City FC uit een spaarzame aanval iets terug. Harrison scoorde uit een corner: 3-1. Vijf minuten voor het einde lieten zowel Calvin Mac-Intosch - schitterend mee opgekomen - als Issa Kallon na de vierde Leeuwarder treffer in het net te jagen. De bezoekers mochten derhalve niet klagen, want een veel grotere uitslag was meer op zijn plaats geweest. De geel-blauwen deden natuurlijk wel geweldig goede zaken voor wat betreft het koploperschap. 

Opstelling SC Cambuur

Stevens, Schmidt, Mac-Intosch, Schouten, Sambissa, Hoedemakers, Maulun ('82 Akoy), Jacobs, Antonia ('59 Oratmangoen), Mühren ('87 Ladan), Kallon

Karakteristieken

Uitslag: 3-1 (2-0)

Scoreverloop: 1-0 Mühren ('16), 2-0 Jacobs ('34), 3-0 Jacobs ('60), 3-1 Harrison ('75)

Scheidsrechter Oostrom gaf geel aan Hammouti (Almere City). 

Aantal toeschouwers: 9264

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbersmooifut