Asieldier van de week | Murphy

LEEUWARDEN - Dierenopvang De Wissel vraagt wekelijks om uw aandacht voor asieldieren. Het gaat andermaal om Murphy, hij heeft namelijk al eerder in de Huis aan Huis gestaan. Hopelijk deze keer meer geluk.

Murphy is een prachtige reu van bijna vier. Hij is in een gezin opgegroeid met een kat en een klein kindje. Hij is lief voor kinderen, maar een te druk gezin waar veel mensen op visite komen is voor Murphy minder geschikt. Voor zijn eigen gezin is het een echte lieverd. Visite werd ook dolenthousiast ontvangen. Hier in de opvang zien we echter dat hij wel even tijd nodig heeft om vertrouwen te krijgen in mensen. Bekende visite zal beter gaan dan onbekende mensen; dit is wel iets wat nog enige begeleiding zal vragen. Verder kan hij goed even alleen thuis zijn. Buiten is Murphy erg onzeker naar mensen en naar honden waardoor hij daar naar uitviel. Murphy is dan ook geen beginnershond, voor de ervaren hondenbaas is hij echter erg lief, trouw en aanhankelijk.

Murphy krijgt hypo-allergeen brokken te eten, anders krijgt hij last van zijn oren en van de huid aan zijn pootjes, hier zal hij mogelijk de rest van zijn leven aan moeten blijven en mag dan ook helemaal geen ander voer.

Murphy zoekt een plek waar hij niet zoveel andere honden en mensen tegenkomt, dus niet in een woonwijk, maar in een buitengebied. Hij zal daardoor wat meer kunnen ontspannen en zal dan ook beter om kunnen gaan met nieuwe situaties. Zijn vorige baasjes woonden in een drukke wijk, maar hier kon Murphy helaas niet zo goed tegen, dit zijn veel te veel prikkels voor hem.

Mocht u interesse hebben in Murphy of een van onze andere dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl. 

Wilt u een schenking doen? Dan kunt u een bedrag overmaken op rekeningnummer NL51 INGB 0000 839995 t.n.v. Stichting Dierenopvang de Wissel. De Wissel vangt zwerfdieren op uit de volgende gemeenten: Leeuwarden, Harlingen, De Waadhoeke, Vlieland en Ameland.