Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint!

LEEUWARDEN – Vol verwachting klopt ons hart! Op zaterdag 16 november varen Sinterklaas en de Pieten onze mooie stad Leeuwarden binnen. Na een warm onthaal in de Prinsentuin vervolgen zij hun route met een stoet door de binnenstad.

Ben jij erbij om ze te verwelkomen?

Ontvangst door Blije Bart

Vanaf 11.15 uur staat Blije Bart klaar in de Prinsentuin om jullie te ontvangen. Door samen liedjes te zingen, maken we de Prinsentuin gezellig voor het moment dat Sinterklaas, de Pieten, en méér dan twintig boten binnen komen varen.

Voet aan wal

Na een spectaculaire tocht op het water zet Sinterklaas rond 12.00 uur voet aan wal in de Prinsentuin. Nadat Sinterklaas de kinderen in de Prinsentuin heeft begroet, trekt de stoet met ruim honderd Pieten door de binnenstad van Leeuwarden.

De sleutel van Leeuwarden

De intocht eindigt feestelijk bij het stadhuis op het Hofplein. Na een warm onthaal van de kinderen uit Leeuwarden ontvangt Sinterklaas ‘dé sleutel van Leeuwarden’, zodat hij bij alle kindjes ongestoord naar binnen kan om schoentjes te vullen.

 

Sinterklaas ontmoeten

Je hoeft je in de periode tot pakjesavond niet te vervelen, want er zijn weer allerlei gezellige evenementen waar je Sint en de Pieten kunt ontmoeten. Alle evenementen op een rijtje:

24 november, 14.00 en 16.00 uur: Circus Saranti: hét pietencircus, een feestelijke show voor jong en oud in het koepeltheater! Tickets via www.saranti.nl.
30 november, 16.15-17.00 uur: Fotomoment met Sint en Pieten op de Brol. Bij slecht weer gaat het fotomoment naar Bagels en Beans.
30 november, 17.00 uur: Sinterklaas blijft een nachtje logeren bij kinderboekenwinkel de Toverlantaarn en jij kunt hem komen instoppen.
1 december, 11.15 uur: Sinterklaas moet natuurlijk ook weer wakker gemaakt worden, want hij heeft weer een drukke dag voor de boeg!
5 december, 16.00 uur: Nog een allerlaatste keer zwaaien naar Sinterklaas tijdens de uittocht op de Schrans, voordat hij weer naar Spanje gaat.

 

Scheurkalender

In de papieren Huis aan Huis van woensdag 13 november staat - speciaal voor de kinderen - een paginagrote Aftelkalender. 

 

Op de hoogte blijven

Tijdens de sinterklaasperiode kun je de avonturen van Sint en de Pieten volgen via Facebook, YouTube en Instagram via @Sinterklaasleeuwarden. Deel jouw mooiste sinterklaasfoto’s met #sint058 en wie weet worden jouw foto’s gedeeld! Kijk voor meer informatie op de website: www.sinterklaasinleeuwarden.nl