Open dag Klimcentrum Noardwand

LEEUWARDEN - Mountain Network Noardwand, gevestigd in Leeuwarden-Noord, opent op zondag 10 november van 10.00 tot 17.00 uur haar deuren voor jong en oud.

Geïnteresseerden kunnen kennismaken met de klimsport en natuurlijk ook zelf de klimwand op gaan.  

Tijdens de open dag zijn er diverse activiteiten. Voor mensen die net wat meer over de klimsport willen weten is er de mogelijkheid om mee te doen met een introductieles klimmen. Speciaal voor kinderen van zeven tot en met zeventien jaar is er een introductieles voor de jeugd. Daarnaast is er de mogelijkheid om te klimmen in de Clip ‘n Climb, de funfactor van de klimhal. Met een automatisch zekersysteem kun je omhoog en ga je automatisch weer naar beneden. 

Voor ervaren klimmers worden er diverse workshops aangeboden, gericht op voorklimmen, techniek, buiten klimmen en ook speedklimmen. 
Daarnaast zijn er demonstraties van klimmers die met jarenlange ervaring de spectaculairste routes voltooien. In het bergsport café zijn enthousiaste klimmers die graag hun enthousiasme voor de sport overbrengen en vragen kunnen beantwoorden. Onder de bezoekers worden twee beginnerscursussen klimmen en een aantal bonnen voor kennismakingslessen verloot. Jeugd tussen zeven en zeventien jaar kunnen meedoen aan de talentenjacht en maken kans op een maand lang gratis klimmen bij de Mountain Club. 

De klimsport wordt steeds populairder en is in 2020 terug te zien op de Olympische Spelen. Lang niet iedereen kent de mogelijkheden binnen de klimsport. Daarom opent Mountain Network jaarlijks de deuren voor geïnteresseerden.

Kijk voor meer informatie op de website: mountain-network.nl