Cambuur blijft aan kop na zege in Limburg

KERKRADE - SC Cambuur heeft vrijdagavond voor de elfde maal in successie punten weten te pakken. In het Parkstad Limburg Stadion waren de Leeuwarders met 1-2 te sterk voor Roda JC.

De geel-blauwen boekten alweer de vierde uitzege van dit seizoen. 

Wedstrijdverloop

Cambuur kende een bliksemstart. Uit een perfect uitgevoerde counter bediende Robin Maulun - in de vierde minuut - de geheel vrijstaande Jamie Jacobs, die ijskoud afrondde: 0-1. Voorts hielden de geel-blauwen de druk er stevig op. Het was wachten op de 0-2, maar na ruim een half uur viel zomaar de gelijkmaker. Ikè Ugbo strafte onachtzaamheid van de Leeuwarders af: 1-1. Roda JC - in het zadel geholpen door de treffer - durfde ineens veel vaker het spel te maken. SC Cambuur behield wel een licht overwicht, hoewel nieuwe kansen uitbleven. 

Zonder wijzigingen werd aan de tweede helft begonnen.

Kort na de spelhervatting volgden kansen over en weer. Niels Verburgh mikte rakelings over namens de thuisclub, terwijl aan de andere kant Issa Kallon een schot tegen de buitenkant paal zag ketsen. Op het uur legde Jacobs de bal panklaar op het hoofd van Maulun, die echter te slap en ook regelrecht op de keeper kopte. Een minuut later faalde Maulun andermaal vanuit riantie positie. Nu schoof de middenvelder de bal naast. In de zeventigste minuut - na balverlies op het middenveld - kreeg Ugbo een mogelijkheid om Roda aan de leiding te brengen; Sonny Stevens stond op de juiste plaats en bracht redding. In de 78ste minuut kwamen de manschappen van trainer Henk de Jong hernieuwd op voorsprong. Op aangeven van Kallon poeierde Robert Mühren de 1-2 tegen de touwen. Het was alweer de elfde van het seizoen voor de topscorer van Cambuur. In de 85ste minuut toonde Stevens zich een ijskonijn door, middels een prachtreflex, de 2-2 te voorkomen. De geel-blauwen boekten derhalve een lastige, maar verdiende zege in Kerkrade.

Opstelling SC Cambuur

Stevens, Schmidt, Mac-Intosch, Schouten, Sambissa ('57 Bangura), Hoedemakers, Maulun ('83 Akoy), Jacobs, Antonia ('75 Paulissen), Mühren, Kallon

Karakteristieken

Uitslag: 1-2 (1-1)

Scoreverloop: 0-1 Jacobs ('4), 1-1 Ugbo ('33), 1-2 Mühren ('78)

Scheidsrechter Van de Graaf gaf geel aan Croux (Roda JC) en Mac-Intosch, Sambissa, Kallon (SC Cambuur).

Aantal toeschouwers: 6000

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbersmooifut