SC Cambuur langdurig zonder Van Deelen

LEEUWARDEN - SC Cambuur speelt vrijdag een uitduel tegen Roda JC. In het Parkstad Limburg Stadion wordt om 20.00 uur afgetrapt.

De geel-blauwen gaan weliswaar al drie speelrondes aan kop in de eerste divisie, maar kwamen in de laatste twee competitieduels niet verder dan gelijke spelen tegen achtereenvolgens Jong Utrecht (1-1) en NEC (0-0). De Limburgers vertoeven in de middenmoot en lijken in eigen huis hun draai te hebben gevonden; NAC werd met 4-2 geklopt en daarvoor kreeg Helmond Sport er met 4-0 van langs. 

Henk de Jong over het treffen met Roda JC: ,,Er staat op een positieve manier druk op. Het is een moeilijke pot, maar er is de hele week prima getraind en we gaan met veel vertrouwen - we zijn natuurlijk ook al tien wedstrijden ongeslagen - het veld in."

Twijfelgeval
Het meespelen van Issa Kallon (voet) is onduidelijk. Dat wordt pas op het laatste moment beslist.

Niet inzetbare spelers
Jordy van Deelen viel vorige week, thuis tegen NEC, al vroeg uit vanwege een knieblessure. Van Deelen - dat werd vanmorgen bekend - is zeker drie maanden uitgeschakeld (geen kruisbandblessure!). Sven Nieuwpoort (bovenbeen, is er zeer waarschijnlijk volgende week weer bij) en Giovanni Korte (enkel, mogelijk pas rond de winterstop inzetbaar) ontbreken eveneens.

Vermoedelijke opstelling Cambuur 
Stevens, Schmidt, Mac-Intosch, Schouten, Sambissa, Hoedemakers, Maulun, Jacobs, Antonia, Mühren, Oratmangoen

Arbitrage
Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Van de Graaf.

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbersmooifut