Woordkunstenaar Diggy Dex naar Neushoorn

LEEUWARDEN – Diggy Dex brengt - bijna twaalf jaar na zijn debuut - een zesde album uit. Geïnspireerd door Franse chansonmuziek staat ‘Karavaan’ vol reisliedjes en bijzondere verhalen. Zaterdag 9 november (19.30 uur, Grote Zaal) komt de woordtovenaar naar Neushoorn.

Rapper ‘not sure’ verzorgt met zijn aanstekelijke alternatieve hiphop de aftershow (22.30 uur, De Backstage).

In 2016 brengt Diggy het megasuccesvolle album ‘Golven’ uit, wat hem en zijn band met honderden podia en duizenden mensen in contact brengt. Platina hits als ‘Treur Niet (Ode Aan Het Leven)’ en ‘Ik Huil Alleen Bij Jou’ worden jubelend ontvangen. Drie clubtournees, een festivaltour en een theatertour is het gevolg, met als hoogtepunt een uitverkocht Carré. Als een karavaan, een rondreizend circus, trekt de band twee jaar lang van plek naar plek om op te treden.

De tours brengen genoeg reisverhalen met zich mee om amper twee jaar later het zesde album ‘Karavaan’ met bijzondere nummers te vullen. ,,De muziek is een reis zonder duidelijke bestemming. Daar geniet ik van, en ik hoop dat mensen met mij willen meereizen", aldus de rapper. Deze reisverhalen brengt hij 9 november mee naar Leeuwarden, om ze te delen met het publiek in Neushoorn. 

Kijk voor meer informatie en andere optredens op neushoorn.nl.