Zaalkorfbaltoernooi voor de jeugd in Camminghahal

LEEUWARDEN - Het jaarlijkse Leeuwarder jeugdzaalkorfbaltoernooi wordt op zaterdag 9 november van 9.30 tot 16.30 uur in de Camminghahal georganiseerd.

Het toernooi bestaat reeds heel wat jaren, en is tevens het eerste oefentoernooi ter voorbereiding op de zaalkorfbalcompetitie voor de korfbaljeugd binnen de stad Leeuwarden.

Alle jeugdteams van de jongste jeugd tot en met de A’s van LKV Pallas’08, KV Leeuwarden en KV Wez Warber en Fluch doen mee. 

Deze drie verenigingen hebben voor de vijfde keer gezamenlijk de organisatie in handen om zoveel mogelijk jeugd te bereiken. Bovendien zorgt dit sportieve evenement voor meer verbinding tussen de leden van de drie Leeuwarder korfbalverenigingen.

De dag wordt gestart met een estafette voor de jongste jeugd. Daarna wordt er uiteraard gestreden om de eerste plaats in de diverse poules/leeftijdsklassen. Ook wordt er een strafworpencompetitie gehouden. De resultaten van beide onderdelen tellen mee in het vaststellen van de uiteindelijke winnaars in de verschillende klassen. De prijzen in de verschillende categorieën worden direct na afloop van de wedstrijden uitgereikt.  De laatste prijsuitreiking bij de A-junioren zal rond 16.30 uur plaatsvinden.