Lammert loopt marathon van New York voor goede doel

LEEUWARDEN - Lammert van der Meij (52) is zondag 3 november één van de vele deelnemers aan de populaire New York City Marathon. De Leeuwarder doet niet alleen voor zichzelf mee, maar spant zich vooral in voor zijn medemens.

Tal van vrienden, kennissen en bedrijven sponsoren hem. Op dit moment ligt er al 3480 euro in het verschiet voor Hospice Marcelis Goverts Gasthuis Leeuwarden en het Longfonds. 

Lammert (koosnaam Lampie) legt zijn keuze voor de beide doelen uit: ,,Ik loop voor Hospice Leeuwarden omdat daar voornamelijk vrijwilligers werken, die keihard hun best doen om ongeneeslijk zieken een waardig afscheid van het leven te kunnen geven. De keuze voor het Longfonds is behoorlijk persoonlijk; mijn moeder is onlangs aan een longziekte overleden."

De Leeuwarder volbracht vorig jaar de marathon van Amsterdam, goed voor 3200 euro aan sponsorgeld. Kinder Revalidatie Friesland en Kinder Chirurgie MCL Leeuwarden mochten destijds het fraaie bedrag verdelen. 

Lammert weet zeker dat hij ook in New York de eindstreep zal gaan halen: ,,Ik heb de laatste maanden zeer hard getraind. Mijn trainingsarbeid bestond steeds uit ongeveer 240 kilometer per maand. De laatste twee weken heb ik rustig afgebouwd, zodat ik straks fris aan de start sta."

Wilt u Lammert mentaal, en de beide goede doelen geldelijk steunen? Maak dan een bedrag (alles, klein of groot, wordt zeer gewaardeerd) over naar NL15ABNA0492162867 ten name van L.F. Van der Meij onder vermelding van Marathon van New York.