Cambuur als trotse koploper naar Utrecht

LEEUWARDEN - SC Cambuur speelt vrijdag een uitduel tegen Jong FC Utrecht. Op Sportcomplex Zoudenbalch wordt om 20.00 uur afgetrapt.

De geel-blauwen zijn zwaar favoriet voor een zege in Utrecht. De manschappen van trainer Henk de Jong zijn niet alleen sinds vorige week lijstaanvoerder, maar putten bovendien ook veel vertrouwen uit het feit dat er al acht duels in successie niet werd verloren (zeven keer winst, eenmaal gelijk). De Domstedelingen liepen die reeks van acht afgelopen maandag nadrukkelijk mis. De manschappen van trainer René Hake (ex-Cambuur) werden door Jong Ajax met 4-0 afgedroogd. Op de ranglijst doet Jong Utrecht het, ondanks die enorme mispeer in Amsterdam, opvallend goed met een zesde plaats.

De Jong over het treffen met Jong FC Utrecht: ,,Ze hebben een jonge, fanatieke ploeg met veel vastigheden. Onder normale omstandigheden is ook dit een wedstrijd die we zouden moeten winnen. Wat onze basiself betreft is het een logische keuze om Van der Kaap centraal achterin te posteren, wegens blessures van Schouten en Nieuwpoort. Op het middenveld hebben we meerdere opties (Maulun, Akoy, Jacobs of Paulissen + Hoedemakers), die bespreken we nog."

Niet inzetbare spelers
Sven Nieuwpoort (bovenbeen), Erik Schouten (knie), Giovanni Korte (enkel) en Doke Schmidt (enkel) ontbreken.

Vermoedelijke opstelling Cambuur 
Stevens, Van Deelen, Mac-Intosch, Van der Kaap, Sambissa, 'Hoedemakers plus twee', Kallon, Mühren, Oratmangoen

Arbitrage
Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Teuben.

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbersmooifut