Weer brandstichting Spoorstraat: verdachte aangehouden

De politie heeft zaterdagochtend vroeg een vrouw aangehouden die probeerde een bakfiets aan de Spoorstraat in de brand te steken.

Het was zeker de vierde keer in twee maanden tijd dat er een poging werd gedaan om brand te stichten in de straat. Steeds waren bakfietsen het doelwit. De eigenaar van de bakfiets hoorde rond zes uur ‘s ochtends geluid buiten. Toen hij ging kijken zag hij een vrouw die probeerde de bakfiets voor zijn huis in brand te steken. De man hield haar aan, zijn partner doofde het vuur en de politie nam de vrouw mee naar het bureau.

Lees ook: Bakfiets drie keer in brand gestoken in Leeuwarden: ‘Je krijgt er een onveilig gevoel bij’

Voor de bewoner was de aanhouding een grote opluchting. In augustus ging zijn bakfiets in vlammen op, daarna vonden nog meerdere pogingen tot brandstichting plaats. De politie verspreidde eind augustus brieven in de buurt waarin werd gewaarschuwd om bakfietsen niet meer buiten te laten staan.

De aangehouden vrouw zou volgens de politie vaker voor overlast gezorgd hebben de laatste tijd, aldus de bewoner. Het zou gaan om dezelfde vrouw die onlangs werd gereanimeerd nadat ze op straat werd gevonden. Achteraf bleek dat de vrouw op straat lag omdat ze dronken was. Of de vrouw ook verantwoordelijk was voor de eerdere (pogingen tot) brandstichtingen is nog niet duidelijk.