Fries songfestival in nieuw jasje

LEEUWARDEN - De kaartverkoop voor songfestival Liet is vandaag van start gegaan. De contest voor het Friestalige lied, op vrijdag 15 november in Neushoorn, steekt dit jaar in een nieuw jasje.

Naast de tien finalisten voor het songfestival treden ook acht bekende Friese muziekacts op, die speciaal voor Liet nieuwe Friestalige liedjes hebben geschreven. Dat zijn onder andere Broken Brass Ensemble met Ed Lip en Aart Lus, indie rock band Woe Blind Birds, Marcel Smit en Wiebe Kaspers.

,,Liet is der om it Frysktalige liet te stimulearjen en in poadium te jaan. De kontest mei nije Fryske lietsjes fan jonge muzikanten is noch altyd hiel belangryk. Mar wy wolle ek ferbreedzje en nije dingen útprebearje, sa as bekinde Fryske artysten stimulearje mear de Fryske taal yn harren reportoire te brûken”, aldus Lietvoorzitter Gerard van der Veer.

Andere namen van bekende Friese artiesten die meedoen aan het speciale cross over-project van Liet zijn Esther de Jong, operazangeres Elizabeth Kooy en blueszanger Leonard Ford. Naast de nieuwe Friese liedjes zingen ze ook eigen werk. Tot eind oktober kan het publiek digitaal via de site van Liet stemmen wie van de vijftien overgebleven genomineerden een plek in de finale van 15 november krijgt. Het publiek kiest twee deelnemers. De overige acht worden aangewezen door een selectiejury. De winnaar van Liet 2019 vertegenwoordigt Fryslân in 2020 op Liet International. Dit Europese festival voor liedjes in minderheidstalen vindt volgend jaar april plaats in Aabenraa (Denemarken).

Meer informatie, aanschaf van kaarten of een stem uitbrengen kan via liet.frl