Harmonicafestival Leeuwarden: onmisbare traditie voor liefhebbers

LEEUWARDEN - De zestiende editie van het Leeuwarder Harmonicafestival vindt zaterdag 19 oktober van 11.00 tot 17.00 uur plaats in Wijkcentrum Bilgaard. Met zelfs muzikanten uit andere provincies haalt deze herfsteditie weer tientallen trekzak- en harmonicaspelers naar de hoofdstad van onze provincie.

Met ongekende muzikale passie organiseert Henk Jan Smit met een aantal vrijwilligers dit bijzondere festival. Het harmonica spelen zit de Leeuwarder in de genen. Al meer dan honderd jaar voert de trekzak de boventoon bij Henk Jan en zijn voorouders. Op elke verjaardag of jubileum klonken de vrolijke noten door de huiskamer. De accordeon gaat als een rode draad door het leven van deze muzikant. Diverse keren is hij op muziekreis naar Oostenrijk geweest. Ook aan het begin van deze ‘oktoberfest’ maand ging de harmonica vanzelfsprekend mee. Henk Jan: ,,Dan ontbreekt de bijpassende outfit met lederhose, ruitjeshemd en jagershoedje natuurlijk ook niet.”

Harmonicaspeler
De Leeuwarder harmonicaspeler inspireert met zijn harmonicafestival tal van liefhebbers om dit instrument te blijven bespelen. Henk Jan weet vele trekzakspelers van binnen en buiten Friesland naar dit unieke festival te halen. Het bruisende hart van het festival is ook op zaterdag 19 oktober het wijkcentrum Bilgaard in Leeuwarden. Het wijkcentrum is helemaal verbouwd en is daardoor een optimaal podium geworden voor muzikanten. Al vele solisten, groepen en duo’s hebben zich inmiddels opgegeven om een boeiend en kleurrijk muzikaal programma te gaan vullen.

Meer informatie: www.facebook.com/harmonicafestival.