Theatershow Proud on Stage met topacts uit gemeente Leeuwarden

DRACHTEN - De showkorpsen PASVEER, Takostu en Traditional Collective zijn de grote topacts van het totaaltheaterspektakel Proud on Stage. Op zaterdag 26 oktober staan ze met onder andere zangeres Do, Dekoor Close Harmony (wereldkampioen popkoor), Oxygen Dancecrew (wereldkampioen hiphop) en tien andere acts op de planken van Theater De Lawei.

Proud on Stage is de nieuwe theatersensatie met een gevarieerd programma vol met show, muziek, zang en dans.

Het Leeuwarder Pasveerkorps werd in 2017 WMC-kampioen op het onderdeel show, maar brengt nu met de projectgroep PASVEER hun bijzondere en prijswinnende show Metanoia voor het eerst naar het theater. Na het succesvolle optreden van Takostu Stiens in 2017, toen ze hun WMC-vaandel van de Marsparade mochten presenteren, is het Stienser korps ook dit jaar te zien op het podium met een aangepaste versie van hun normale veldshow. Traditional Collective timmert landelijk flink aan de weg met hun meer traditionele manier van trommelen en fluiten. Ze zijn tijdens Proud onderdeel van een spectaculaire opening: een bijzondere crossover met Dansen in Friesland (DIF), T-Brass Sneek en de talentvolle zangeres Jody Berghuis. Daarnaast laten ze ook hun eigen show zien.


Twaalf andere topacts: van Do tot Vlag & Slag en twee wereldkampioenen
Naast de optredens van de korpsen uit de gemeente Leeuwarden zijn er nog twaalf ander acts die tijdens Proud on Stage optreden. Zo is er een optreden van zangeres Do, de Jouster Fanfare en Pieter van der Zweep. Ook staat Dekoor Close Harmony weer op het podium. Vorig jaar werden ze wereldkampioen Pop & Jazz bij de World Choir Games. Qua dans is Oxygen Dancecrew de topact. Ze wonnen het tv-programma Dance as One won en werden vorig jaar wereldkampioen Hiphop.

Het programma is verder compleet met DVS Katwijk, Flora Band Rijnsburg. Advendo Slag en Vlag, Sternse Slotlanders, NFPC Dokkum, Advanced Winterguard en een bijzondere crossover van meerdere deelnemers.

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de middag- en avondvoorstelling op zaterdag 26 oktober. De kaartverkoop voor Proud on Stage gaat via de website van De Lawei (lawei.nl) en via www.proudonstage.nl.