Echtpaar De Boer-Groenewoud zeventig jaar getrouwd

LEEUWARDEN - Burgemeester Sybrand Buma bracht vandaag een bezoek aan het echtpaar De Boer-Groenewoud. De heer Aldert Jan de Boer (92) en mevrouw Trijntje (roepnaam Truus) de Boer-Groenewoud (94) vieren op deze dag hun platina bruiloft.

Ze hebben elkaar ontmoet in Groningen op een feestje, waar Aldert Jan accordeon speelde. In eerste instantie moest Truus niets van Aldert Jan weten, want ze wilde geen muzikant. Accordeon spelen deed hij echter als hobby. Bovendien was hij veel kleiner dan zij, dus hield ze in het begin de boot af. Uiteindelijk ging ze toch overstag. Een Fries en een Groningse en dat gaat al meer dan zeventig jaar goed!

Tijdens hun werkzame leven runde het echtpaar een parfumeriefabriek, later werd dat een bedrijf in relatiegeschenken. De naam was 'Aristo', vernoemd naar een van de vele honden die ze hebben gehad, voornamelijk boxers. De heer de Boer was naast zijn werk actief met honden (hij is erelid van de Nederlandse Boxerclub), muziek, watersport en vogels. Toen hij niet meer werkte bezocht hij als vrijwilliger menig bejaardentehuis om muziek te maken op zijn accordeon en keyboard. 

Door afnemende gezondheid van de heer De Boer is het echtpaar vorig jaar van Grou verhuisd naar Nij Dekama in Weidum, waar ze het heel erg naar hun zin hebben. Daarvoor woonde het echtpaar op andere plaatsen in onze regio.

Het echtpaar heeft twee kinderen (foto), vijf kleinkinderen en inmiddels al negen achterkleinkinderen.