Pencak Silat Leeuwarden succesvol op European Open

DEN HAAG - Het open Europees kampioenschap Pencak Silat werd het afgelopen weekend gehouden in Den Haag. Deelnemende landen waren: Nederland, België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Rusland, Turkije en Azerbaijan. Pencak Silat Leeuwarden deed dit keer mee met zes vechters.

Sem Scholten mocht op zaterdag als tweede partij van de dag het spits afbijten voor Pencak Silat Leeuwarden. Voor hem was het zijn eerste grote internationale toernooi. Sem sleepte een dik verdiende derde plaats uit het vuur. 

Stefan Jager was daarna aan de beurt. Hij knokte tot de laatste seconde voor wat hij waard was. Stefan veroverde de eerste Europese titel voor Pencak Silat Leeuwarden.

Stefan van den Bosch deed het eveneens heel goed en ging vol vertrouwen zijn halve finale in tegen een opponent uit België. Helaas werd het mede door vreemde beslissingen van de scheidsrechter een rommelige wedstrijd. Hierdoor kon hij niet lekker in de wedstrijd komen en moest hij de overwinning aan zijn tegenstander laten. Op de tweede dag mocht Stefan nog een keer in actie komen, maar greep hij net naast het brons.

Sarena van Houten moest het in haar finale opnemen tegen een Duitse tegenstander, waar ze dit jaar twee keer eerder tegen had gevochten; één keer werd er gewonnen en één keer verloren. Dat beloofde dus een mooie finale te worden. Het ging drie rondes gelijk op, waarin er van beide kanten veel werd gescoord. Gelukkig voor Sarena wezen de scheidsrechters haar als winnaar aan en dat betekende de tweede Europese titel voor Pencak Silat Leeuwarden.

Voorts kwamen de Senioren in actie. Celine Feijen moest het in de eindstrijd eveneens opnemen tegen een vechter uit Duitsland. Ze begon in de finale erg gretig aan haar eerste ronde, met als resultaat dat de coach van de tegenstander na anderhalve minuut de handdoek in de ring gooide. Celine pakte derhalve haar eerste Europese titel en nummer drie voor Pencak Silat Leeuwarden.

Als laatste ging Jeroen Oostema het strijdperk in. Eigenlijk was hij al gestopt met wedstrijd vechten, maar hij wilde toch nog één keer mee doen aan het European open. Ook Jeroen behaalde de finale waarin hij zijn tegenstander uit Frankrijk snel te pakken had. Ook zijn partij werd in de eerste ronde beslist door opgave van de tegenstander. Hiermee kwam de eindstand voor Pencak Silat Leeuwarden op vier Europese titels en één derde plaats.