IJzersterk Cambuur verovert koppositie

LEEUWARDEN - SC Cambuur boekte vrijdagavond de vijfde thuiszege in successie. De Leeuwarders lieten laagvlieger TOP Oss volstrekt kansloos: 5-1. Bovendien werd de eerste plaats overgenomen van NAC, omdat de ploeg uit Breda punten morste bij FC Eindhoven.

De manchappen van trainer Henk de Jong deden opnieuw stevig aan klantenbinding. Vanaf de eerste minuut draaide de geel-blauwe oorlogsmachine op volle toeren en de Ossenaren mochten het overgrote deel van de wedstrijd slechts figureren.

Wedstrijdverloop

Cambuur zette vanaf de aftrap vol druk op de tegenstander. Het enorme veldoverwicht leidde al in de tiende minuut tot een voorsprong. Issa Kallon scoorde zijn eerste van het seizoen: 1-0. Op het kwartier was Robin Maulun - op aangeven van Kallon - dichtbij een treffer; Damien Perquis, de goalie van de bezoekers, maakte er een corner van. Pas in de 27ste minuut moest Sonny Stevens voor het eerst aan de bak. De doelman pareerde een diagonaal schot van Darzell Gravenberch. Vijf minuten later ging de bal - uit een corner - de flipperkast in nabij de doellijn van de bezoekers; TOP Oss ontsnapte aan een grotere achterstand. Voorts bleven de Leeuwarders domineren. Op slag van rust strafte Robert Mühren - wie anders - defensief geknoei van de Brabanders af: 2-0, en alweer de negende van het seizoen voor de topschutter. 

Zonder wijzigingen werd aan de tweede helft begonnen.

Het spel was amper vier minuten hervat toen Kallon, op aangeven van Ragnar Oratmangoen, voor de tweede keer van de avond de bal in het net deponeerde: 3-0. De honger van de geel-blauwen was daarmee niet gestild. Waar kansen voor Mühren en Maulun nog werden gekeerd door doelman Perquis, moest hij in de 73ste minuut capituleren op een schot van Kallon: 4-0, en alweer de derde van de avond voor de vleugelflitser. In de 79ste minuut sloeg Kallon zelfs voor de vierde keer toe: 5-0. In de extra tijd redde Lars Hutten de spreekwoordelijke eer namens de Ossenaren: 5-1.

Opstelling SC Cambuur

Stevens, Van Deelen, Mac-Intosch, Nieuwpoort, Sambissa, Hoedemakers, Maulun, Akoy ('76 Paulissen), Kallon ('83 Ladan), Mühren, Oratmangoen ('67 Antonia)

Karakteristieken

Uitslag: 5-1 (2-0)

Scoreverloop: 1-0 Kallon ('10), 2-0 Mühren ('45+1), 3-0 Kallon ('49), 4-0 Kallon ('73), 5-0 Kallon ('79), 5-1 Hutten ('90+3)

Scheidsrechter Bax hield de kaarten op zak.

Aantal toeschouwers: 8243

Bijzonderheden: Kallon scoorde viermaal (zie boven) !!!!!

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbersmooifut