Cambuur gaat voor vijfde thuiszege in successie

LEEUWARDEN - SC Cambuur speelt vrijdagavond de vijfde thuiswedstrijd van het seizoen. In het Cambuur Stadion nemen de Leeuwarders het om 20.00 uur op tegen TOP Oss.

De vorige vier wedstrijden voor eigen publiek leverden steeds spektakel op. De geel-blauwen kwamen liefst zeventien keer tot scoren en incasseerden slechts drie tegentreffers.

Morgenavond is niet alleen het treffen met de laagvlieger uit Oss van belang, maar dienen ook de verrichtingen van lijstaanvoerder NAC op bezoek bij FC Eindhoven met een schuin oog in de gaten te worden gehouden. Als de manschappen van trainer Henk de Jong in deze speelronde één of drie punten meer behalen dan de ploeg van oefenmeester Ruud Brood dan wordt de koppositie - voorlopig - overgenomen. De formatie uit Breda heeft namelijk een duel minder gespeeld, en treft 'in de gelijkmakende beurt' maandagavond op eigen veld De Graafschap: die andere kandidaat voor de titel.

De Jong over het treffen met TOP Oss: ,,Zij hebben het defensief goed voor elkaar. We moeten daar doorheen zien te komen."

Niet inzetbare spelers
Giovanni Korte kreeg een flinke tik tegen een enkel (ernst onduidelijk) tijdens de training, Jamie Jacobs heeft nog lichtelijk last van een lies; Doke Schmidt (enkel) ontbreekt eveneens. Jacobs en Schmidt zijn er naar alle waarschijnlijkheid volgende week weer bij.

Vermoedelijke opstelling Cambuur 
Stevens, Van Deelen, Mac-Intosch, Schouten, Sambissa, Hoedemakers, Maulun, Akoy, Kallon, Mühren, Oratmangoen

Arbitrage
Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Bax.

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbersmooifut