Lac Frisia 1883 strijdt mee tegen alvleesklierkanker

Aangeboden door: The Bagstore

Gezond zijn en sporten, is niet vanzelfsprekend. Zo weet ook de oudste voetbalclub van Leeuwarden Lac Frisia 1883.

In de afgelopen jaren hebben ze helaas te vaak te maken gehad met leden, oud-leden, vrijwilligers of familieleden die getroffen werden door een ongeneeslijke ziekte zoals kanker. Om de strijd aan te gaan tegen deze vreselijke ziekte, wordt daarom een deel van de opbrengst van de veilingavond, die gehouden wordt op vrijdag 8 november, gedoneerd aan Support Casper. 

El Sierd

De voetbalvereniging heeft Sierd de Vos bereid gevonden om de avond te openen en de (VIP) gasten toe te spreken. De veel besproken commentator veilt zelf ook een voetbalreis naar zijn favoriete club Atletico Madrid. Met als kers op de taart dat de winnaar van het item Sierd van te voren mag bellen voor de beste restauranttips in de omgeving van het prachtige nieuwe stadion Estadio Wanda Metropolitano. Daarnaast is er voor de het Frisia-lid dat de meeste loten voor de loterij verkoopt, een door El Sierd gesigneerd en ingesproken FIFA spel te winnen, compleet met Playstation 4.

Naast deze mooie voetbalreis zijn er ook nog heel veel andere mooie items te koop tijdens de veiling avond. Zo heeft de club diverse profspelers weten te strikken om shirts te signeren en zijn er kaarten voor mooie interlands en leren voetballen. Maar er zijn ook niet voetbal gerelateerde items. Zo is er een was-droog combinatie, een voor dit doel gemaakt kunstwerk van Bonny Dijkstra, een prachtige leren dames laptoptas en een laptoptas heren model. Daarnaast zijn er dinerbonnen, een chefs table, personal training en wijnpakketten. Of wat dacht je van een bedrijfsvideo, een foto op aluminium of het nabellen van openstaande posten door een professional. Zelfs de pupil van de week gaat voor deze keer de veiling in. Van klein tot groot is er voor iedereen een leuk item. In totaal zullen er meer dan 200 items onder de hamer gaan. 

Support Casper

Casper Van Eijck, specialist op het gebied van alvleesklierkanker en drijvende kracht achter Support Casper,   is ontzettend dankbaar voor de steun van LAC Frisia. “We hopen met deze toonaangevende club op een sneeuwbaleffect bij andere verenigingen. LAC Frisia toont aan een maatschappelijk betrokken vereniging te zijn. Ik wens hen veel succes bij de veiling op vrijdag 8 november en roep iedereen op om bij te dragen aan de veilingavond!” 

Het doel van de professor, overigens ook clubarts van Feyenoord, is om door middel van baanbrekend onderzoek naar alvleesklierkanker het overlevingspercentage fors te verhogen door. “Per dag overlijden 8 mensen aan deze vorm van de ziekte,” zo vertelt Van Eijck, “onze inzet is dat het overlevings-percentage omhoog moet.” 

De veilingitems worden onder meer gepresenteerd in een glossy magazine waarin oud Frisianen zoals Mark Diemers, Reza Ghoochannejhad en Kik Pierie een interview geven. Maar ook Bouke Mollema, Burgmeester Buma en natuurlijk Sierd de Vos zelf vertellen openhartig of zichzelf en wat sport met hen doet. 

Sponsoren kan nog steeds

De vereniging is al weken in touw met het verzamelen van bijzondere items voor de veiling, het verkopen van loten en natuurlijk het enthousiasmeren van kopers. ‘Het is hartverwarmend’, aldus het veilingteam, ‘om te zien hoe iedereen graag mee wil werken om er een geslaagde avond van te maken.’ Toch benadrukken ze dat er nog genoeg te doen is en roepen ze bedrijven vooral op om ook items te doneren, items te sponsoren of een advertentie in het glossy magazine af te nemen.