Supportersvereniging schrijft nieuwe brief aan Cambuur: sentiment is omgeslagen

Het sentiment bij Kern van Cambuur is in een paar maanden flink omgeslagen. Waar er op 26 februari een zorgelijke brief naar de club werd gestuurd, is de supportersvereniging daar donderdag grotendeels op teruggekomen.

Het echte Cambuur moest terug, vond de Kern van Cambuur in februari. De teleurstellende resultaten en het gebrek aan binding met het team waren reden een brief te schrijven aan de directie, het management, de technische staf en de spelers van de Leeuwarders. ,,We willen een herkenbaar en strijdend Cambuur zien’’, aldus de KvC eerder dit jaar. ,,Wij als supporters missen strijd, lef, identificatie en een duidelijke visie.’’

Inmiddels zijn we ruim een half jaar verder en presteert Cambuur goed in het nieuwe seizoen. De periodetitel was net een brug te ver, maar de kritieken zijn inmiddels lovend. Dat heeft ook de Kern van Cambuur gezien. ,,We willen onze blijk van waardering geven ten aanzien van de sportieve prestaties’’, valt er te lezen.

Dat de club zich nu optimistisch en realistisch uit, kan de supportersvereniging bekoren. Zalvende woorden zijn er niet meer. Dat spelers na afloop van thuiswedstrijden amper meer te vinden waren in supportershome ‘t Hertsje onder de Noordtribune, is ook veranderd. De voltallige selectie was er onlangs, tot waardering van de KvC. ,,Er moet nog een hoop gebeuren richting het nieuwe stadion, maar de beleving, de passie en de wisselwerking met het publiek is er (weer)‘’, sluit de KvC af.