Drie personen onder invloed van straat gehaald

Hulpdiensten in Leeuwarden hadden woensdagavond en donderdag vroeg de handen vol aan personen die onder invloed van drank of drugs op straat werden aangetroffen.

Woensdagavond rond zeven uur gingen agenten af op een melding van een vrouw die op straat lag op de Grovestins in Camminghaburen. Ze bleek onder invloed van verdovende middelen en had eveneens een flinke bult op haar hoofd. De 49-jarige werd daarom per ambulance naar het MCL gebracht.

In de vroege ochtend van donderdag meldde een oplettende getuige dat op de Aert van der Neerstraat in Huizum een vrouw in haar ondergoed op straat zat. De 21-jarige vrouw bleek onder invloed van drugs. Ambulancepersoneel sloeg een isolatiedeken om haar heen om haar op te warmen. Omdat er geen verdere medische behandeling nodig was, is ze naar huis gebracht.

Drie kwartier later ontvingen agenten voor de derde keer een melding van iemand die op straat lag, deze keer op de Mr. P.J. Troelstraweg in de stad. Hier vonden agenten een man die in de bosjes lag, flink onder invloed van alcohol. Ook voor hem bleek na medisch onderzoek ter plaatse geen opname nodig en dus werd ook deze 34-jarige man door agenten naar huis gebracht. Hij ontving nog wel een proces-verbaal voor openbare dronkenschap.