Controleurs gemeente doorzoeken bijna honderd garageboxen op industrieterrein Leeuwarden

Bij een grote actie op industrieterrein de Hemrik in Leeuwarden worden woensdag bijna honderd garageboxen doorzocht.

Het gaat om een terrein met daarop meerdere loodsen aan de Aldebaranweg. Alle units op het afgesloten terrein worden een voor een doorzocht door controleurs van de gemeente, de sloten van de boxen zijn verwijderd.

De actie is gecoördineerd door de gemeente Leeuwarden en heet officieel een controle op het bouw- en bestemmingsplan. De gemeente had signalen ontvangen dat er in de avonduren veel en verdachte activiteit op het terrein plaatsvindt. Omdat het een afgesloten terrein betreft, is een inval voor de gemeente de enige manier om zicht te krijgen op wat zich afspeelt.

,,Daarbij is het dus de vraag of de boxen ook daadwerkelijk als garagebox worden gebruikt of bijvoorbeeld worden bewoond of gebruikt voor strafbare dingen’’, aldus een gemeentewoordvoerder. Er wordt onder andere gezocht naar hennep.

De politie is daarnaast met meerdere eenheden aanwezig voor eventuele ondersteuning als er strafbare zaken worden geconstateerd. Of dat het geval is, kon de woordvoerder nog niet zeggen.

Sloten die zijn doorgeknipt omdat de betreffende eigenaar niet tijdig aanwezig was, worden na doorzoeking vervangen door een slotenmaker. De eigenaren kunnen de nieuwe sleutels later komen ophalen.