Tenniskampioen Boarnsterhim 2019 ondanks golfelleboog

GROU - Tseard J. Reitsma uit Grou heeft met zijn vaste partner Ronny Niemarkt het tenniskampioenschap Boarnsterhim 2019 bij de herendubbel gewonnen. Reitsma liep eerder tijdens de speelweek in een mixpartij een golfelleboog op, maar dat deerde het koppel niet.

Reitsma en Niemarkt rekenden in de finale in twee sets af met Durk Kooistra en Johan van der Sluis uit Akkrum: 6-4 en 6-3.

De titel in de damesdubbel A ging naar Sandra Lettinga en Froukje Porte uit Akkrum. Met 6-2 en 6-3 bleken zij een maatje te groot voor de Goutumers Wiarda Hommema en Marije Meijer. De strijd in de dames dubbel B werd een Grouster onderonsje. Marie Dijkstra en Ria de Jong versloegen Aaltsje Dijkstra en Jannie Dorenbosch met 6-3 en 6-1.

De winst in het gemengd dubbel ging naar Joop Andringa  uit Reduzum, die in de finale met invalster Els Koopmans speelde. Dochter José Andringa werd onverwacht ziek. Hun tegenstanders Colette Govaars en Alex de Haan (Akkrum) hadden ,,wel eens beter gespeeld’’, zoals ze zeiden, en lieten de eer met 6-2 en 7-5 aan de Reduzumers.

De strijd in de herendubbel B was ongemeen spannend. Vier koppels leverden een verbeten strijd om de punten. In beide wedstrijden draaide het uit op een super-tiebreak. De uiteindelijke winnaars Theo Feitsma en Roderick Wuite wonnen met 10-7 van Eize de Jong en Ernst van der Lely, die als derde eindigden. Nummers twee werden Jelle Stienstra en Willem Tiesema (Reduzum) die in de tiebreak met 11-9 zegevierden over vader Kees en zoon Daniël del Grosso.

De geborduurde handdoeken, die steevast aan de prijswinnaars van het Boarnsterhimtoernooi worden uitgedeeld, kleurden dit jaar mosgroen en roze. Met een vrolijke noot voor iedere speler reikte commissievoorzitter Germ van Essen de prijzen uit. In totaal 68 spelers waren dit jaar van de partij op het tennistoernooi dat bijna de gehele eerste week van oktober in beslag nam.