SC Cambuur ten koste van Goes zakelijk door in beker

GOES - SC Cambuur heeft dinsdagavond de tweede ronde van het bekertoernooi bereikt. Op Sportpark Het Schenge werden de in de zaterdag derde divisie uitkomende Zeeuwen pas na rust echt op de knieën gedwongen: 0-5.

De Leeuwarders hadden het aanvankelijk lastig met Voetbalvereniging Gezamenlijk Opwaarts Eendrachtig Sterk. Een strafschop was nodig om de ban te breken, waarna de manschappen van trainer Henk de Jong het duel simpel uitspeelden.

Wedstrijdverloop

In het eerste kwartier kregen de Zeeuwen zowaar twee prima kansen. Ook Cambuur was meerdere keren - zoals mocht worden verwacht - aanvallend gevaarlijk. Waar niemand rekening mee hield was dat de lichtmasten tot tweemaal toe uitvielen in de openingsfase. Voor arbiter Van der Laan een reden om in de zestiende minuut het duel tijdelijk stil te leggen. Na een onderbreking van twaalf minuten kon de wedstrijd worden hervat. Het duel golfde vervolgens lange tijd op en neer. De geel-blauwen hadden het lastig en konden het bal pas in de 36ste minuut openen vanaf de penaltystip, wegens een overtreding op Alex Bangura. Delano Ladan haalde vanaf elf meter de trekker over: 0-1. Stanley Akoy verdubbelde de marge in de 53ste minuut. In de 68ste minuut nam Calvin Mac-Intosch de 0-3 voor zijn rekening, waarna het een gelopen koers was. Doke Schmidt viel in de 74ste minuut in en maakte daarmee zijn officiële debuut. De verdediger raakte tijdens de voorbereiding, op 2 augustus tegen FC Volendam, zwaar geblesseerd. Een minuut na die wissel voerde Ladan, met zijn tweede van de avond, de score verder op. Met nog tien minuten te gaan voltooide Ladan zijn hattrick: 0-5. 

Opstelling SC Cambuur

Stevens, Van Deelen, Mac-Intosch, Van der Kaap, Bangura ('74 Schmidt), Hoedemakers, Maulun, Akoy ('67 Jacobs), Antonia ('57 Oratmangoen), Ladan, Paulissen

Karakteristieken

Uitslag: 0-5 (0-1)

Scoreverloop: 0-1 Ladan ('36/penalty), 0-2 Akoy ('53), 0-3 Mac-Intosch ('68), 0-4 Ladan ('75), 0-5 Ladan ('80)

Scheidsrechter Van der Laan gaf geel aan Tawfik, De Kroo, Klap (Goes) en Van der Kaap, Akoy, Bangura  (SC Cambuur).

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbersmooifut