Cambuur loopt averij op in Maastricht en mist koppositie

MAASTRICHT - SC Cambuur heeft vrijdagavond nagelaten de zevende opeenvolgende competitiezege te boeken. De Leeuwarders kwamen in Stadion de Geusselt niet verder dan een gelijkspel tegen MVV: 0-0.

De geel-blauwen hadden NAC (de Brabanders komen dit weekend niet in actie, red.) bij winst van de eerste plaats kunnen verdringen. Met 22 punten staan de manschappen van trainer Henk de Jong weliswaar op gelijke hoogte en het doelsaldo is beduidend beter, maar de ploeg uit Breda had daar een duel minder voor nodig.

Wedstrijdverloop

De Leeuwarders gingen redelijk van start. Uitgespeelde kansen bleven achterwege in de openingsfase, omdat in een veel te laag tempo werd gevoetbald. De Limburgers kregen halverwege de eerste helft een enorme mogelijkheid; Sonny Stevens keerde de inzet van Anthony van den Hurk fraai. Vervolgens waren de geel-blauwen het meest in balbezit, zonder een greintje gevaar te stichten. Tot aan de pauze was het derhalve niet bepaald enerverend. 

Ragnar Oratmangoen bleef in de pauze achter in de kleedkamer, Jarchinio Antonia was zijn vervanger.

Vijf minuten na de spelhervatting moest Stevens andermaal vol aan de bak. Dit keer voorkwam de goalie een treffer van Jérôme Deom. Vier minuten later liet Thijmen Goppel na geschutter achterin bij de Leeuwarders af te straffen door de bal voorbij de tweede paal te schuiven. Trainer Henk de Jong zag dat het veel te stroef en steeds minder ging met zijn elftal en haalde daarom in de 58ste minuut Stanley Akoy naar de kant ten faveure van Robin Maulun. Een kwartier voor tijd was de derde wissel een gedwongen ingreep; Jamie Jacobs moest geblesseerd afhaken, Delano Ladan kwam binnen de lijnen. In de 78ste minuut gingen de geel-blauwen flink door het oog van de naald toen een inzet van Joshua Holtby tegen de buitenkant paal spatte. Uiteindelijk zou het bij 0-0 blijven en daar mocht Cambuur niet over klagen. 

Opstelling SC Cambuur

Stevens, Van Deelen, Mac-Intosch, Schouten, Sambissa, Hoedemakers, Jacobs ('76 Ladan), Akoy ('58 Maulun), Kallon, Mühren, Oratmangoen ('46 Antonia)

Karakteristieken

Uitslag: 0-0 (0-0)

Scheidsrechter Oostrom gaf geel aan Van den Hurk, Mares (MVV).

Aantal toeschouwers: 3372

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbersmooifut