Vrouw uit Leeuwarden voor groot bedrag opgelicht via 'Tikkiefraude'

Een 38-jarige vrouw uit Leeuwarden werd op zondag 24 februari opgelicht via een betaalverzoek op Marktplaats. Dinsdagavond worden beelden van de verdachte getoond in Opsporing Verzocht.

Lees ook |

De vrouw wilde een spelcomputer verkopen via Marktplaats. De koper meldde zich en zei het geld via een betaalverzoekapp naar haar over te maken.

Dit wekte geen argwaan bij de vrouw, die keurig het verzoek om via de app 0,01 euro te betalen accepteerde. ‘Om haar bankgegevens te controleren’, volgens de koper. Na het overmaken vertelde de koper dat hij het geld voor de spelcomputer spoedig over zou maken.

Maar het geld kwam niet, sterker nog: de volgende dag was er een groot bedrag van haar rekening afgeschreven en was er onder andere geld overgemaakt naar een bankrekening waar een NS e-ticket mee was gekocht.

Een dag later, op maandag 25 februari rond 8.00 uur, werd dit ticket gebruikt op het NS station in Zwolle. Op de bewakingscamera’s is te zien hoe de verdachte het ticket gebruikt. Dit zijn de beelden die dinsdagavond in Opsporing Verzocht getoond zullen worden.