Asieldier van de week bij De Wissel | Noud

LEEUWARDEN - Dierenopvang De Wissel vraagt wekelijks om uw aandacht voor asieldieren. Het gaat dit keer om Noud, een jonge hond van ongeveer zes maanden.

Hij is een energieke en eigenwijze pup die nog veel moet leren. Hij loopt iets achter in zijn socialisatie en dat zal wel een aandachtspunt worden de komende maanden.

Noud heeft vooral contact gehad met zijn broers en zussen, nog niet zo veel met vreemde honden. Hij is een leuke jonge hond die nog wel wat meer dan normaal begeleiding nodig heeft. Hij is geen hond voor de beginner. We zoeken iemand met ervaring die hem wat zekerder kan maken en weet hoe een onzekere hond begeleid moet worden. Want dat is hij nog wel: onzeker. Nieuwe dingen zijn heel spannend en hij weet niet altijd hoe hij daar mee om moet gaan. Nu plakt hij heel erg aan de benen van de baas, of reageert zich af door veel springen en happen. Het is belangrijk om Noud te leren dat rust hem veel meer oplevert dan druk doen.

Noud moet verder gewoon nog een heleboel leren: in de auto, hoe je je bij kinderen moet gedragen, hoe je alleen moet zijn, hoe je met honden kennis maakt etc. Noud zal een heel leuke volwassen hond kunnen worden, mits hij vanaf nu heel goed begeleid wordt. 

Mocht u interesse hebben in Noud of een van onze andere dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl. 

Wilt u een schenking doen? Dan kunt u een bedrag overmaken op rekeningnummer NL51 INGB 0000 839995 t.n.v. Stichting Dierenopvang de Wissel. De Wissel vangt zwerfdieren op uit de volgende gemeenten: Leeuwarden, Harlingen, De Waadhoeke, Vlieland en Ameland.