Leeuwarder Jeu de Boulers zetten zegereeks voort

LEEUWARDEN - Het eerste team van jeu de boules vereniging Le Biberon uit Leeuwarden, spelend in het Julianapark, heeft op zaterdag 19 oktober ook de derde partij van de competitie in winst omgezet.

De competitie werd gestart met een overtuigende 2-6 zege op Spaanse Ruiter in Nieuw-Vennep. Daarna volgde een 5-3 overwinning op Atlantic Boules uit Koog aan de Zaan. 

Het afgelopen weekend hadden de Leeuwarder Jeu de Boulers het bijzonder lastig tegen de Stetters uit Castricum. Een 2-3 achterstand werd - na drie zinderende partijen - omgebogen naar een 5-3 voorsprong en dus handhaaft Le Biberon zich aan kop in de derde klasse. Over twee weken staat de kraker tegen naaste belager PUK uit Haarlem op het programma. 

Dit Biberon team is vorig jaar kampioen van district Noord geworden (Groningen, Friesland en Drenthe) en meet zich momenteel met landelijke tegenstanders. Deze competitie wordt onder auspiciën van de NJBB (Nederlandse Jeu de Boules Bond) georganiseerd en wordt gedurende de wintermaanden op veertien zaterdagen gespeeld. 

Kijk voor meer informatie op de website: jbv-lebiberon.nl