Bremer (10) wint NXT GP 2019

BRITSUM - Kartrijder Jorn Jelle Bremer uit Britsum is onlangs winnaar geworden van de NXT GP 2019 in de Parolin Rocky NK klasse. Het tienjarige talent behaalde op indrukwekkende wijze de titel.

Jorn Jelle sloot de eerste twee wedstrijden op het kartcircuit Pottendijk te Emmen winnend af. Vervolgens vertrok hij naar Texel om daar de resterende wedstrijden te racen. Op het Waddeneiland was de eerste trainingsdag er een onder wisselende weersomstandigheden, waardoor de Britsumer zijn ritme niet helemaal kon vinden. Op de tweede traininsgdag werd alsnog de juiste afstelling gevonden.

Tijdens de kwalificatie, tien minuten lang proberen een zo snel mogelijk rondje te maken voor een startplek in de eerste race, kon Jorn Jelle goed meekomen met de top, maar moest al redelijk snel aanhaken bij een groepje. Dit was jammer want je kon duidelijk zien dat hij meer snelheid had, maar inhalen op een kleinere baan is nou eenmaal lastiger. Na het vallen van de finishvlag bleek hij een achtste tijd te hebben genoteerd. Voor race 1 betekende dat starten op plek 8 en voor race 2 starten op pole position. De eerste tien kwalificeerden zich met een verschil van 0,3 seconde. De eerste race begon goed. Jorn Jelle kon uit het gedrang blijven, zorgde ervoor dat een aantal plekken werden goedgemaakt en na een spannende strijd met zijn 'PicoBello teammaten' werd deze race met een vijfde plaats afgesloten.

De volgende dag werden de coureurs gewekt door de regen. Dat was wel even een minpuntje want op de trainingen was gebleken dat de snelheid niet helemaal aanwezig was bij Jorn Jelle op de natte baan. Of had dit misschien ook met zelfvertrouwen te maken? Monteur Marco Kielstra had de afstelling van de kart tijdig helemaal op regen gezet. De eerste race van de tweede dag werd vanwege de hevige regenval afgelast. Tijdens race 2 mocht er van pole position worden vertrokken. Wat een race was dat. Met meer dan veertien seconden voorsprong op de rest van het veld werd deze race winnend afgesloten. Hierdoor mocht er in de derde race wederom van pole position worden vertrokken. Voor aanvang van deze race werd meegedeeld dat dit de laatste krachtmeting van het raceweekend zou zijn. De baan stroomde namelijk bijna letterlijk over van het water. Geconcentreerd blijven en niet spinnen was de opdracht. Tien razend spannende minuten volgden waarin Jorn Jelle vol aan de bak moest om eerste te blijven. Uiteindelijk lukte het de kartrijder uit Britsum om de concurrentie achter zich te houden en kampioen van de NXT GP 2019 te worden. Tevens wist Jorn Jelle een ticket te bemachtigen voor een race clinic in een echte race auto op het circuit van Zandvoort.