Doorloper | Meetellen en meedoen

LEEUWARDEN - De Doorloper van deze week staat in het teken van Stichting Bezoek&Co: een organisatie van en met vrijwilligers, steunend op een werkgroep van professionals met een schat aan ervaring en energie.

Algemene informatie:
De werkgroep coördineert bezoeken en organiseert activiteiten, voornamelijk voor kwetsbare en/of eenzame ouderen met een klein netwerk. Op dit moment hebben we 84 deelnemers, 25 studenten en 50 vrijwilligers.

Ons motto:
Meedenken en meedoen.

Wat ons als Stichting bindt is:
Dat we allemaal een hart hebben voor mensen en allemaal wat willen betekenen voor een ander.

We kunnen niet zonder:
Vrijwilligers! Zonder hen zou Stichting Bezoek&Co niet bestaan en zouden veel mensen in Leeuwarden alleen thuis zitten zonder bezoek en/of activiteiten.

Hoe onze feestjes eruitzien:
Een feestje bij Stichting Bezoek&Co is bijvoorbeeld een zomerbrunch. Ongeveer vijftig deelnemers genieten van heerlijk eten en het samen zijn met elkaar. Lekker kletsen, liedjes zingen of bingo spelen, het kan allemaal.

Een goed excuus om een activiteit te organiseren is:
Alles. Eigenlijk kan je elke maand wel meerdere dingen bedenken waar je een activiteit voor kan organiseren: een zomerbrunch, een paasmiddag, een kerstdiner, een pannenkoekenmiddag tijdens Valentijnsdag, een Sinterklaasmiddag en noem maar op.

Het mooiste uitje dat we hebben ondernomen, was:
Een dagje met de bus naar Volendam. We begonnen met een heerlijk bakje koffie met gebak waarna we heerlijk over de Dijk zijn gaan lopen. Een lekker visje hier, souvenirtje daar, het kon allemaal niet op. Sommige deelnemers en vrijwilligers gingen op de foto in echte Volendamse klederdracht. Een heerlijke dag die nog lang in ons geheugen gegrift zal staan. 

Leeuwarden is voor ons:
Onze thuisbasis. Al onze activiteiten en bezoeken vinden plaats in en voor mensen uit Leeuwarden.

We zouden graag de volgende personen voor een lintje willen nomineren:
Eigenlijk zouden we al onze vrijwilligers wel willen nomineren omdat we veel respect hebben voor hun grote inzet.

We hopen:
Dat Stichting Bezoek&Co nog veel kan en mag betekenen voor de medemens in deze samenleving.

Waar worden wij blij van:
Van mensen die leuke ideeën voor ons hebben voor activiteiten, van mensen die vrijwilligerswerk bij ons willen doen, van mensen die ons willen helpen, bijvoorbeeld met het bakken van een taart of iets anders lekkers en van studenten die stage bij ons willen lopen.

Hoe kunt u ons bereiken:
U kunt ons bereiken via de Facebookpagina van Bezoek&Co, via de website www.bezoekenco.nl of via email bezoekenco@gmail.com. Ook telefonisch kunt u ons bereiken via 06-49913334.

Wilt u individueel of als groep meedoen aan deze rubriek? Mail dan naar redactie.hah@ndcmediagroep.nl of doe een belletje naar 0641954610.