Cometas verslaat medepromovendus in seizoensouverture

LEEUWARDEN - De heren van HV Cometas zijn het nieuwe seizoen afgelopen zaterdag goed begonnen. De terugkeer in de tweede divisie leverde tegen HVC een 33-20 zege op.

HVC speelde vorig jaar ook in de hoofdklasse en hield Cometas op de laatste speeldag van de titel af. De Leeuwarders waren dus gebrand op revanche.

Bij beide ploegen was te zien dat het de eerste wedstrijd van het seizoen was. In de eerste paar aanvallen werden over en weer domme fouten gemaakt. Het was uiteindelijk Cometas dat als eerste in een goed ritme kwam. Mede door vijf goals van hoekspeler Stan de Boer, die helaas na tien minuten geblesseerd uitviel, kon Cometas een 9-1 voorsprong afdwingen. De gasten waren overdonderd door het snelle aanvalsspel van de thuisploeg en waren zelf niet in staat door de verdediging heen komen. Die paar keer dat het wel lukte om door de verdediging heen te komen, lukte het niet om te scoren. Cometas’ keeper Remco Keizer stond in de eerste helft een uitstekende wedstrijd te keepen en was in staat veel van de ballen die langs de verdediging kwamen tegen te houden. In de laatste minuten van de tweede helft begon het bij HVC iets beter te lopen maar toen de zoemer ging voor de rust stond Cometas 16-6 voor. 

In de tweede helft kwam HVC iets beter uit de startblokken maar Cometas was in staat om HVC tegen te houden. De dekking stond goed en ondanks dat HVC beter speelde dan in de eerste helft, lukte het de Drenten niet om dichterbij te komen. De verdediging van HVC was niet opgewassen tegen het snelle spel van Cometas, dat ook nog eens vanaf elke positie kon scoren. In de laatste minuten van de wedstrijd was het duidelijk dat Cometas de wedstrijd niet meer kon verliezen. Ondanks de vele tijdstraffen aan beide kanten bleef Cometas kalm en pakte twee belangrijke punten in de tweede divisie. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 33-20.