SC Cambuur wint ook bij FC Volendam en stijgt naar de tweede plaats

VOLENDAM - SC Cambuur heeft vrijdagavond de vijfde opeenvolgende competitiezege weten te boeken. In het Kras Stadion waren de Leeuwarders veel te sterk voor FC Volendam: 0-4.

De geel-blauwen profiteerden van een misstap van De Graafschap (1-1 uit bij Roda JC) en stegen derhalve van de derde naar de tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Wedstrijdverloop

De openingsfase was enerverend. Beide teams zochten vanaf de aftrap de aanval. Volendam was in de negende minuut als eerste dichtbij een treffer; Nick Doodeman haalde hard uit, waarna Sonny Stevens redde met zijn vuisten.

Snelle 0-2 én met een man meer

In de veertiende minuut sloegen de Leeuwarders toe; Stanley Akoy stak Jamie Jacobs weg die doelman Nordin Bakker kansloos liet: 0-1. Vier minuten later beukte Marco Tol Issa Kallon naar de grond in de '16'; Tol mocht met een rode kaart vertrekken en Cambuur kreeg een penalty. Robert Mühren haalde de trekker over vanaf de stip: 0-2. Voorts werd een doelpunt van Mühren wegens buitenspel afgekeurd en kreeg Jacobs twee enorme mogelijkheden, maar ontbrak het hem aan een fractie geluk.

Penalty gemist, maar later alsnog 0-3

In de veertigste minuut ging de bal andermaal op elf meter. Ook nu ging er een overtreding aan Kallon vooraf. De 0-3 bleef echter achterwege omdat Mühren zijn strafschop gekeerd zag. In de extra tijd van de eerste helft zette Mühren - middels een schitterende solo - alsnog de 0-3 op het scorebord. 

Cambuur begon zonder wijzigingen aan de tweede helft

Akoy had kort na de spelhervatting een vierde Leeuwarder treffer op zijn schoen, maar doelman Bakker sloeg de bal ternauwernood uit de bovenhoek. In de 54ste minuut was Volendam zowaar gevaarlijk; El Azzouzi kopte voorlangs. In de 72ste minuut drukte Mühren het enorme veldoverwicht nadrukkelijker uit in de stand: 0-4. In de 85ste minuut verzuimde Jelle Duin de eer te redden voor de thuisclub, door de bal vanuit riante positie naast te schuiven. Twee minuten voor tijd kreeg Martijn Kaars de 1-4 evenmin op het scorebord. De Leeuwarders hielden het derhalve schoon achterin, en pakten dankzij de 0-4 zege de tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Opstelling SC Cambuur

Stevens, Van Deelen, Mac-Intosch ('66 Nieuwpoort), Schouten, Sambissa, Hoedemakers, Jacobs ('74 Ladan), Akoy, Kallon, Mühren, Oratmangoen ('62 Paulissen)

Karakteristieken

Uitslag: 0-4 (0-3)

Scoreverloop: 0-1 Jacobs ('14), 0-2 Mühren ('19/pen), 0-3 Mühren ('45+1), 0-4 Mühren ('72)

Scheidsrechter Van der Laan gaf geel aan Visser, Fadiga (FC Volendam) en Mac-Intosch, Van Deelen (SC Cambuur). 

Bijzonderheden: Marco Tol (FC Volendam) kreeg rood in de achttiende minuut, Nordin Bakker keerde een penalty van Robert Mühren in de veertigste minuut.

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbersmooifut