SC Cambuur wint ook bij Jong PSV | Update met reacties De Jong en Mac-Intosch

EINDHOVEN - SC Cambuur heeft maandagavond de vierde opeenvolgende competitiezege weten te boeken. Op 'De Herdgang' waren de Leeuwarders te sterk voor Jong PSV: 0-1.

De geel-blauwen stijgen dankzij de driepunter naar de derde plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Wedstrijdverloop

De openingsfase was niet bepaald enerverend, maar rond het kwartier kwam de wedstrijd op gang met een grote mogelijkheid voor Cambuur. Robert Mühren kopte op aangeven van Robin Maulun krap aan voorlangs. Kort daarna was Calvin Mac-Intosch gevaarlijk. Keeper Mike van de Meulenhof keerde het schot met zijn vuisten. In de 29ste minuut kreeg Mühren andermaal een kans. Nu knikte hij over uit een vrije trap van Maulun. In de 35ste minuut had Maulun zelf de openingstreffer op de pantoffel. Zijn harde uithaal werd echter geblokt. Een minuut later sloeg Van de Meulenhof ternauwernood een inzet van Mühren van de doellijn. In de veertigste minuut kreeg jong PSV uit het niets een riante kans. Richard Ledezma schoot rakelings naast. Drie minuten voor de pauze had Erik Schouten de bal het doel in kunnen lopen, maar hij tikte de bal voorbij de tweede paal. Issa Kallon had op slag van rust de uitkomende keeper verslagen middels een stiftje, maar de bal werd door een verdediger uit de doelmond gehaald. Het mocht een wonder worden genoemd dat de kleedkamers op werden gezocht met de brilstand. 

Cambuur hervatte het duel met Alex Bangura op de plaats van David Sambissa. Die laatste ondervond teveel last van een tik tegen zijn knie.

In de achtste minuut van de tweede helft zette Bangura een formidabel blok op een inzet van Olivér Horvath, die anders simpel had kunnen scoren bij de eerste paal. Na ruim een uur spelen moesten de Leeuwarders verder met tien man. Maulun trapte Claudio Gomes van achteren op de hakken en kon inrukken. Juist toen Cambuur op een dood spoor leek te geraken voerde Mac-Intosch een kunststukje uit, door in de 66ste minuut - middels een omhaal - de bal tegen de touwen te werken: 0-1. Vervolgens bleven de geel-blauwen zonder al teveel moeite overeind en mocht Sven Nieuwpoort kort voor tijd zijn debuut maken.

Reacties na afloop

Henk de Jong: ,,We hadden bij rust op 1-4 moeten staan. We hadden duidelijk last van de ambiance. Daar zullen beter mee om moeten leren gaan. De rode kaart van Maulun was dom. Dat doet ie nooit weer. Gelukkig maakt Calvin een heel mooie goal. 7 gespeeld en 15 punten is best aardig!”

Calvin Mac-Intosch: ,,We hadden veel eerder moeten scoren. Dan voetbalt het veel gemakkelijker. Ik ben opgelucht dat ik de winst er nog voor ons uitsleep met die omhaal.”

Opstelling SC Cambuur

Stevens, Van Deelen, Mac-Intosch, Schouten, Sambissa ('46 Bangura), Hoedemakers, Jacobs, Maulun, Kallon ('89 Nieuwpoort), Mühren, Oratmangoen ('58 Korte)

Karakteristieken

Uitslag: 0-1 (0-0)

Scoreverloop: 0-1 Mac-Intosch ('66)

Scheidsrechter Blank gaf geel aan Ledezma, Schoonbrood (Jong PSV) en Hoedemakers, Jacobs, Mac-Intosch, Korte (SC Cambuur).

Bijzonderheden: Robin Maulun kreeg rood in de 63ste minuut.

Klik op < deze link > voor het spelersklassement en de statistieken tot en met speelronde zeven.

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbersmooifut