Grand Café Z aan het Zaailand is failliet verklaard

Grand Café Z aan het Zaailand in de Leeuwarder binnenstad is failliet verklaard.

Het nog jonge etablissement in het voormalige Waterleidinggebouw had de loop er goed in en de omzet was ook prima, erkent curator Matthijs Sturms. ,,Maar daarentegen ging het aan de kostenkant niet goed. Het werkkapitaal was op, waarna de eigenaar zelf het bankroet heeft aangevraagd.”

Ook Z Facilities is meegezogen in het faillissement. Deze vennootschap van dezelfde eigenaar richtte zich op de de verhuur van enkele zalen en vergaderruimtes in hetzelfde gebouw.

Sturms heeft nog niet kunnen achterhalen wat de hoge kosten heeft veroorzaakt. ,,Het kan zijn dat de personeelsbezetting te zwaar was, temeer omdat hoofdhuurder Nuon had bedongen dat Grand Café Z ‘s ochtends al om acht uur de deuren moest openen. Wat ook een rol heeft gespeeld is dat de exploitant, die voorheen cafés runde in het voormalige Beursgebouw en de Kanselarij, kampte met een burn-out. ,,Dat heeft de zaak natuurlijk ook geen goed gedaan.”

Het bedrijf, dat overigens nog wel geopend is, telt circa 25 (parttime)medewerkers. Sturms zal voor hen ontslag aanvragen. De eigenaar is niet in voor een doorstart.

Lees ook: Te huur: Een dag op kantoor met uitzicht op het Zaailand