WAD live: Een bijzonder filmconcert in De Harmonie

LEEUWARDEN - Wad live is vrijdag 13 september om 20.15 uur te zien in Stadsschouwburg De Harmonie. Tijdens dit bijzondere filmconcert wordt er live muziek gespeeld door het Noordpool orkest en kijk je ondertussen naar de indrukwekkende film WAD, overleven op de grens van water en land. Een ervaring die je niet wilt missen.

WAD live is een muzikale filmhommage aan de rauwe en pure schoonheid van de Nederlandse Wadden, die met het 42-koppige Noordpool Orkest en verteller Rob Buiter voor het filmdoek zal worden opgevoerd. Dirigent Reinout Douma: ,,We hebben een totaal nieuwe dramaturgie gemaakt van de beelden, muziek en de tekst. Daarmee is WAD live, zelfs voor mensen die de film al hebben gezien, een nieuwe belevenis en een muzikale artistieke hommage aan de wadden.”

WAD, overleven op de grens van water en land, de film van Ruben Smit, behaalde kort geleden de status van Gouden Film met inmiddels meer dan 120.000 bezoekers. De muziek van Boy Edgar Prijs-winnaar Martin Fondse wordt door dirigent Reinout Douma bewerkt in een nieuwe muzikale dramaturgie. Het publiek ziet de nieuwe montage van de film met veel nog niet eerder vertoonde beelden. Het Wad gevangen in beeld en geluid met de nieuwste filmtechnieken: elk jaargetijde, zowel onder als boven water.

Dirigent Reinout Douma: ,,We maken geen zoete muziek bij mooie beelden, maar we maken het spannend en poëtisch. De wisseltruc van eb en vloed brengen we als een groot improviserend orkest, we bewegen mee. Dat is nog nooit eerder gedaan.”

Kijk voor meer informatie en voor het reserveren van tickets op harmonie.nl