Asieldier van de week bij De Wissel | Pepper

LEEUWARDEN - Dierenopvang De Wissel vraagt wekelijks om uw aandacht voor asieldieren. Het gaat dit keer om Pepper, een boomer reutje van acht jaar oud.

Pepper is een prachtig eigenwijs baasje om te zien. Hij is een hondje van een broodfokker. Dat is al een niet te beste start geweest. Toen hij als pup opgehaald werd was er bijvoorbeeld geen moeder te zien. Pepper heeft daarna altijd bij een ouder stel gewoond. Daar ging alles redelijk goed: hij gedroeg zich bij de trimmer, bij de dierenarts en in huis. Spijtig genoeg heeft hij bij de trimmer een keer een traumatische ervaring ondergaan: een knip in zijn lip. Sindsdien is hij achterdochtiger als iemand iets van hem wil en dat is een paar keer goed misgelopen bij zijn baasjes. Waarschijnlijk werden zijn waarschuwingssignalen genegeerd of niet gezien, en zag Pepper maar één uitweg: bijten… En wel echt tegen zijn zin in, want hij staat daarna te beven van angst.

Pepper is daarom nu wel een hondje met een gebruiksaanwijzing. Gelukkig zien we hier in de opvang dat hij echt geen hopeloos geval is. Hij is aanhankelijk, lief, makkelijk zolang je niets van hem moet en gaat graag mee wandelen. Tijdens trainingssessies is hij goed te bereiken met wat lekkers en doet hij erg zijn best. Hij kan keurig zitten, liggen (af), en loopt netjes aan de riem.

In huis was Pepper een speels hondje en hij was makkelijk met andere honden en katten. Hij was wat afwachtend naar vreemden en kinderen, maar voor zijn baasjes erg lief en aanhankelijk. Hij kon zelfs heerlijk op schoot zitten. Hij is netjes zindelijk, kan mee in de auto en moet regelmatig getrimd worden. Alleen thuis zijn vindt hij niet leuk: in de bench kon hij wel echt blaffen. Hier in de opvang blaft hij zelden tot nooit.

Pepper is een eigenwijs mannetje. We zoeken daarom mensen die dat goed begrijpen, zijn grenzen respecteren en dit mannetje nog een leven willen gunnen zoals elke hond dat verdient.

Mocht u interesse hebben in Pepper of een van onze andere dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl. 

Wilt u een schenking doen? Dan kunt u een bedrag overmaken op rekeningnummer NL51 INGB 0000 839995 t.n.v. Stichting Dierenopvang de Wissel.

De Wissel vangt zwerfdieren op uit de volgende gemeenten: Leeuwarden, Harlingen, De Waadhoeke, Vlieland en Ameland.