Rollatorloop op atletiekbaan Nijlân

LEEUWARDEN - De tweede Leeuwarder Rollatorloop wordt vrijdag 27 september op de atletiekbaan van Lionitas aan de Middelzeelaan op Sportpark Nijlân gehouden. Gebruikers van een rollator kunnen zich reeds aanmelden voor de feestelijke prestatieloop.

De organisatie is in handen van Sportwijk Nijlân en AV Lionitas, in samenwerking met Fysiotherapie Leeuwarden en het CIOS Leeuwarden. 

Het belooft weer een sportief feestje te worden. Zonder strijd. Want na het gezamenlijk aftellen en het klinken van het startschot gaat het er niet om wie de beste is. Het belangrijkste is de gezelligheid en het bewegen in de buitenlucht. De ontvangst met koffie en thee start vanaf 10.30 uur. Daarna volgt een warming-up. Om 11.15 uur wordt het startschot gegeven door sportwethouder Hilde Tjeerdsma. 

Tijdens de loop wordt voor draaiorgelmuziek gezorgd. Een speaker doet verslag van de prestaties, de rollators mogen worden versierd en na afloop wacht voor iedereen een medaille. Degene met de origineelst versierde rollator verdient een leuk prijsje, die door Running Center Leeuwarden beschikbaar wordt gesteld. Deelnemers bepalen zelf de afstand. Deelnemers kunnen daarnaast zoveel mogelijk familieleden of vrienden meenemen om ze toe te juichen. Jong en oud, iedereen is welkom.

Meedoen is gratis en aanmelden kan via mail communicatie@sportwijknijlan.nl of door te bellen met Willy (06)44866139. Eerst bellen voor meer informatie kan natuurlijk ook. Meer informatie is te vinden op www.sportwijknijlan.nl of www.lionitas.nl