Rollatorloop op atletiekbaan Nijlân

LEEUWARDEN - De tweede Leeuwarder Rollatorloop werd vrijdag 27 september op de atletiekbaan van Lionitas aan de Middelzeelaan op Sportpark Nijlân gehouden.

De organisatie was in handen van Sportwijk Nijlân en AV Lionitas, in samenwerking met Fysiotherapie Leeuwarden en het CIOS Leeuwarden. 

Het werd ook dit keer een sportief feestje. Zonder strijd. Want na het gezamenlijk aftellen en het klinken van het startschot ging het er niet om wie de beste was. Het belangrijkste was de gezelligheid en het bewegen in de buitenlucht. Het startschot werd gegeven door sportwethouder Hilde Tjeerdema. 

Tijdens de loop werd voor draaiorgelmuziek gezorgd. Een speaker deed verslag van de prestaties, de rollators mochten worden versierd en na afloop wachtte voor iedereen een medaille. Degene met de origineelst versierde rollator verdiende een leuk prijsje, die door Running Center Leeuwarden beschikbaar was gesteld. Deelnemers bepaalden zelf de afstand. Deelnemers konden daarnaast zoveel mogelijk familieleden of vrienden meenemen om ze toe te juichen. Het werd een gezellige boel.

Meer informatie is te vinden op www.sportwijknijlan.nl of www.lionitas.nl

Fotograaf Albert Ypma schoot meerdere sfeerbeelden.