SC Cambuur kan weer over Maulun beschikken tegen SC Telstar

LEEUWARDEN - SC Cambuur speelt zaterdagavond de derde uitwedstrijd van het seizoen. In het Rabobank IJmond Stadion nemen de Leeuwarders het om 18.30 uur op tegen SC Telstar.

SC Cambuur staat op vreemde bodem nog altijd droog deze competitie. In tegenstelling tot de bij NAC (1-0) en De Graafschap (2-0) verloren uitduels, treffen de geel-blauwen in De Witte Leeuwen dit keer zeker geen titelkandidaat. Op de ranglijst staat SC Telstar overigens wél een puntje boven de manschappen van trainer Henk de Jong, die terugkeert van een duel schorsing. 

De Jong over de wedstrijd van morgen: ,,Ik had Ragnar Oratmangoen dit keer in de basis willen zetten, maar hij kwam - per ongeluk, maar toch - te laat vandaag. Dus begint hij vanaf de bank. Robin Maulun is fit en zal starten. We zullen hetzelfde moeten zien te brengen als tijdens de uitwedstrijd tegen NAC, want we winnen niet zomaar even van Telstar."

Niet beschikbaar
Doke Schmidt (enkel) is nog een aantal weken uitgeschakeld. Jarchinio Antonia (lichte enkelkwetsuur, een paar weken geleden opgelopen) deed apart van de groep loopwerk tijdens de laatste training en ontbreekt eveneens.

Opstelling Cambuur
Stevens, Van Deelen, Mac-Intosch, Schouten, Sambissa, Hoedemakers, Jacobs, Maulun, Kallon, Mühren, Korte

Arbitrage
Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Vermeire (België).

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbersmooifut