Cambuur wint ook tweede thuisduel van het seizoen

LEEUWARDEN - SC Cambuur heeft wederom aan klantenbinding gedaan. Vrijdagavond schreven de geel-blauwen tegen FC Den Bosch opnieuw drie punten bij: 3-2.

De manschappen van eindverantwoordelijke Sandor van der Heide (Henk de Jong zat een duel schorsing uit, red.) kwamen snel aan de leiding, kenden een zwakke fase die op het halfuur de 1-1 tot gevolg had, tilden de stand voorts (op driekwart wedstrijd) in een oogwenk naar 3-1 en stonden uiteindelijk slechts de 3-2 toe. 

Wedstrijdverloop

De Leeuwarders startten furieus en kregen al in de vijfde minuut een flinke mogelijkheid; Issa Kallon dwong Wouter van der Steen tot een uiterste redding in de korte hoek. Het bleek een voorbode van wat komen ging, want amper een minuut later lag de bal wél in het net achter doelman Van der Steen. Het voorbereidende werk was van Kallon en Jamie Jacobs haalde de trekker over: 1-0. Op het kwartier zette Kallon prima voor op Robert Mühren, die de bal - uit de draai - gekeerd zag door Van der Steen. Rond de 27ste minuut waren de Bosschenaren voor het eerst - en meteen tweemaal in korte tijd - gevaarlijk: Abdulsamed Abdullahi met een schot (gekeerd door Stevens) en Paco van Moorsel met een kopbal (krap aan over). Nog net binnen het halfuur viel de gelijkmaker. Danny Verbeek liet keeper Sonny Stevens kansloos met een volley: 1-1. In de 35ste minuut slingerde Mees Hoedemakers de bal naar Erik Schouten, die rakelings voorlangs schoot. Tot aan de pauze gebeurde er weinig meer en dus bleef de gelijke stand gehandhaafd. 

Zonder wijzigingen werd aan de tweede helft begonnnen.

Het eerste gevaar na de spelhervatting werd gesticht door de bezoekers; Van Moorsel faalde, vanuit riante positie, door meters over te schieten in de 56ste minuut. In de 68ste minuut werd Jordy van Deelen door Abdullahi gevloerd in de vijandelijke '16'. Arbiter Pérez wees resoluut naar de stip. Robert Mühren faalde niet vanaf elf meter: 2-1. Drie minuten later was Mühren - op aangeven van de pas ingevallen Oratmangoen - andermaal trefzeker: 3-1. In de 78ste minuut bracht Verbeek de spanning terug in de wedstrijd: 3-2. Vijf minuten voor tijd moesten de bezoekers met tien man verder nadat Abdullahi een tweede gele kaart had ontvangen wegens een overtreding op Kallon. Voorts had zowel de 4-2 als ook de 3-3 kunnen vallen, maar werd er niets meer veranderd aan de stand. Sandor van der Heide kon als eindverantwoordelijke derhalve drie punten bijschrijven en Cambuur pakte het zesde punt uit twee thuisduels. 

Opstelling SC Cambuur

Stevens, Van Deelen, Mac-Intosch, Schouten, Sambissa, Hoedemakers, Jacobs, Paulissen ('88 Akoy), Kallon, Mühren, Korte ('66 Oratmangoen)

Karakteristieken

Uitslag: 3-2 (1-1)

Scoreverloop: 1-0 Jacobs ('5), 1-1 Verbeek ('29), 2-1 Mühren ('68/penalty), 3-1 Mühren ('72), 3-2 Verbeek ('78)

Scheidsrechter Pérez gaf geel aan Paulissen (SC Cambuur) en Abdullahi 2x, Van Moorsel (FC Den Bosch). 

Bijzonderheden: Abdullahi kreeg rood in de 85ste minuut na tweemaal geel.

Aantal toeschouwers: 7242

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbersmooifut