SC Cambuur met Van der Heide als eindverantwoordelijke tegen Den Bosch

LEEUWARDEN - SC Cambuur speelt vrijdagavond de tweede thuiswedstrijd van het seizoen. In het Cambuur Stadion nemen de Leeuwarders het om 20.00 uur op tegen FC Den Bosch.

Sandor van der Heide is vrijdagavond de eindverantwoordelijke bij SC Cambuur. De Sneker neemt in het aankomende thuisduel de taken over van hoofdtrainer Henk de Jong, die afgelopen vrijdag een rode kaart ontving van arbiter Kevin Blom tijdens de met 1-0 verloren wedstrijd bij NAC. De Drachtster oefenmeester verliet in Breda - nadat er voor de derde keer een Leeuwarder doelpunt was afgekeurd - de instructiezone en mocht vervolgens naar een plek op de tribune.

De Jong en SC Cambuur gingen maandag - onder protest - akkoord met het schikkingsvoorstel van één duel schorsing.

Van der Heide nam de plaats van De Jong al twee keer eerder in en dat was zeker niet tegen de minste tegenstanders. ,,Tijdens de vorige periode bij Cambuur verving ik Henk, die net aan zijn knie was geholpen, uit bij Ajax (foto). Met De Graafschap mocht ik, omdat Henk ziek was, bij Feyenoord aan de bak in De Kuip. Beide keren werd er verloren, maar het was daarom niet minder leuk om te doen”, aldus Van der Heide, die morgenavond voor de derde keer op het stoeltje van De Jong mag zitten. ,,Pascal Bosschaart zal - zoals Henk en ik dat normaal gesproken doen - dan mijn klankbord zijn. Henk zal zich nergens mee gaan bemoeien onder de wedstrijd. Ik ga ook zeker geen oortje indoen, want dat zou betekenen dat ik niet capabel ben. We gaan tegen Den Bosch gewoon van eigen kracht uit en de kans dat ik dan wél een keer punten pak is natuurlijk vele malen groter dan uit tegen Ajax of Feyenoord”, zo besluit Van der Heide met een lach.

Ziekenboeg
Doke Schmidt (enkel) is waarschijnlijk nog een aantal weken uitgeschakeld. Robin Maulun (enkel) ontbreekt waarschijnlijk alleen morgenavond. 

Opstelling Cambuur
Stevens, Van Deelen, Mac-Intosch, Schouten, Sambissa, Hoedemakers, Jacobs, Paulissen, Kallon, Mühren, Korte

Arbitrage
Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Pérez.

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbersmooifut