Orca speelt waterpolo in de Inktpot

LEEUWARDEN - Het mooie weer van afgelopen week verleidde zwemvereniging Orca er in het weekend toe, in voorbereiding op het nieuwe seizoen, alvast een waterpolowedstrijd te spelen in de Prinsentuin.

De strijd vond plaats op de historische plek waar meer dan honderd jaar geleden de eerste Leeuwarder Zwem- en Badinrichting gevestigd was, in de volksmond 'de Inkpot' geheten naar de toenmalige kleur van het water.

Inmiddels is het water schoon en heeft zwemvereniging Orca in 2013 ter gelegenheid van haar vijftigjarig bestaan de Inktpot heropend met de organisatie van het gelijknamige zwem en waterpolo-evenement op de historische plek aan de Noordersingel. Het was dan ook geweldig om te zien hoeveel Orcanezen, jong en oud, nu weer in het water lagen en een fraaie demonstratie waterpolopartij weggaven. Uiteraard gebeurde dit volgens de nieuwe spelregels en onder deskundige leiding van de in allerijl ingevlogen arbiter.

De opmerkelijke sportieve prestatie leidde bovendien tot enthousiasme van de langsvarende toeristen en het toestromende publiek. Ook de passagiers van de praamvaart, aan wie in de bocht voor de Oldehove het verhaal van de Inktpot verteld wordt, konden met eigen ogen aanschouwen hoe de Inktpot nu weer plaats biedt aan veel zwemplezier.