Frisia en RWF winnaars tropisch voetbaltoernooi

LEEUWARDEN – LAC Frisia 1883 en SV RWF hebben afgelopen zaterdag de titels van het open Leeuwarder kampioenschap (OLK) in de wacht gesleept.

De tweede editie van het OLK werd onder tropische omstandigheden gespeeld op de velden van LAC Frisia 1883 aan De Magere Weide. In totaal twaalf teams speelden in twee categorieën om de prijzen.

In de B-categorie wist SV RWF beslag te leggen op de bokaal. De mannen uit Frieschepalen waren in de finale met 4-1 te sterk voor Frisia (zaterdag). De finale van de A-categorie was een stuk spannender. Frisia (zondag) en FVC hielden elkaar lang in evenwicht totdat Douwe Wim Terpstra vlak voor tijd een strafschop benutte. Omdat er in het vervolg niet meer gescoord werd, mochten de Frisianen de trofee omhoog houden op het druk bezochte sportpark De Magere Weide.

Het OLK geldt als opvolger van het roemruchte COTK toernooi en geheel in die traditie gaat de opbrengst van het toernooi naar een goed doel. Zo kon de organisatie €1250,- overmaken naar het Dekker Fonds: een organisatie die zich inzet voor kansarmen in Leeuwarden en omgeving.

De beide eindstanden:

Categorie A (eerste, tweede en derde klasse)

1. LAC Frisia 1883 (zondag)
2. FVC
3. VV Sint Annaparochie
4. LVV Friesland
5. SC Leovardia
6. Ropta Boys

Categorie B (vierde en vijfde klasse)

1. SV RWF
2. LAC Frisia 1883 (zaterdag)
3. MKV '29
4. Waterpoort Boys
5. V en V '68
6. SSS '68