Iepen Air bios trekt in Leeuwarden de wijken in

In de zomer van 2018 werden vanuit LF2018-programma IepenUp vier openlucht-filmvertoningen georganiseerd in de binnenstad van Leeuwarden. Die sloegen aan, en daarom heeft de organisatie besloten dit jaar een vervolgeditie op poten te zetten.

Daarvoor zijn vier documentaires geselecteerd die gaan over de huidige tijd en uitdagingen waar we voor staan. De locatie van de vertoningen is niet op een idyllische plek als het bos of de duinen, nee, ze worden juist gehouden midden tussen de flats, rijtjeshuizen, scholen en speelpleintjes.

Zo kunnen de avonden een leuke manier zijn om mensen met verschillende achtergronden samen te brengen of gesprek op gang te brengen over dingen die nu om ons heen gebeuren, is de gedachte.

Vrijdag 30 augustus draait The biggest little farm in het Dr. Zamenhofpark in Leeuwarden-Oost, een dag later BUGS. Hierna verhuist de bios, naar Bilgaard, aan de rand van het Leeuwarder bos. Vrijdag 6 september draait Ik ben Alice en de volgende dag sluit Iepen Air bios af met de blockbuster Black Panther.

Initiatieven uit de wijk, die aansluiten bij het thema van de film zijn welkom. Bij slecht weer draaien de films in Neushoorn.