Omrop Fryslân zoekt nieuwe hoofdredacteur

Na het gedwongen vertrek van hoofdredacteur Klaas Geert Bakker, nu negen maanden geleden, is Omrop Fryslân op zoek naar zijn vervanger.

Bakker kwam in botsing met Nina Hiddema, destijds de interim-directeur van de Omrop en inmiddels de directeur, en moest toen het veld ruimen. Het zou zijn gegaan over een schending van de afspraken gemaakt tussen de Omrop, LF2018 en het Franse straattheatergezelschap Royal de Luxe. Na het vertrek van Bakker, moest ook zijn rechterhand Marcell Mijwaart zijn spullen pakken.

Lees ook: Terugblik: het was een roerig jaar voor Omrop Fryslân

Sinds het ontslag van Bakker zit de Omrop zonder hoofdredacteur. De hoofdredactionele taken worden ondertussen verdeeld over de eindredactie. Hiddema bevestigde in juni dat er rond de jaarwisseling een wervingstraject heeft gelopen, maar dat dit niet tot een benoeming heeft geleid.

Vacature

De Omrop zoekt een man of vrouw die ‘in yn it sâlt bebiten sjoernalist mei ûnderfining op it mêd fan liedingjaan en einredaksje’. ‘De haadredakteur liedt de redaksje op in stimulearjende, wurdearjende en coachende wize en lit de grutskens en eigenwearde fan de meiwurkers tanimme.’