Asieldier van de week bij De Wissel | Konijntje Pia

LEEUWARDEN - Dierenopvang De Wissel vraagt wekelijks om uw aandacht voor asieldieren. Het gaat dit keer om konijntje Pia, een beetje een onzeker dametje.

Pia laat zich met een rustige benadering wel aaien, maar heeft hierbij echt even tijd nodig om het vertrouwen te krijgen in haar verzorger. Voor (kleine) kinderen is ze dan ook wat minder geschikt, maar voor iemand die voor haar even rustig de tijd neemt kan ze een heel leuk konijn zijn.

Helaas is de leeftijd van Pia onbekend, omdat ze gevonden is. Toen ze gevonden werd zag ze er niet heel erg goed uit, waarschijnlijk was ze aangereden, dus het kan ook zijn dat ze er iets ouder uitziet dan ze daadwerkelijk is.

Zoals voor al onze konijnen zoeken we ook voor Pia een plekje waar ze gezelschap krijgt van een ander konijn (in dit geval een gecastreerd mannetje) en waar zij voldoende ruimte en afleiding krijgt. Konijnen zijn intelligente dieren, dus enige kooiverrijking en uitdaging wordt zeker op prijs gesteld! Voor Pia zoeken we verder een rustig plekje, teveel drukte zal zij erg spannend vinden.

Mocht u interesse hebben in Pia of een van onze andere dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl

Wilt u een schenking doen? Dan kunt u een bedrag overmaken op rekeningnummer NL51 INGB 0000 839995 t.n.v. Stichting Dierenopvang de Wissel.

De Wissel vangt zwerfdieren op uit de volgende gemeenten: Leeuwarden, Harlingen, De Waadhoeke, Vlieland en Ameland.