Friejam start nieuw seizoen met funk, jazz en Ananazz

Leeuwarden - Het Friejam leerorkest Ananazz gaat vrijdag weer van start met de repetities. Daarnaast kunnen muziekliefhebbers nu al vast inschrijven voor de nieuwe workshops Funk It Up! en JazzStandards.

Funk It Up! is een bandcursus onder leiding van Laurens Blinxma rond de funkmuziek van onder andere Sly, James Brown en Prince. De workshop is bedoeld voor gevorderde blazers, gitaristen, keyboardpiloten, drummers, percussionisten en zangers. Inmiddels heeft zich al een groot aantal cursisten aangemeld, maar er is nog behoefte aan mensen die tenorsax, trompet en drums spelen. Funk It Up! start op 30 september en wordt gegeven in Theater De Bres in Leeuwarden.

Bij JazzStandards werkt een ritmesectie aangevuld met blazers onder leiding van pianist, componist en arrangeur Felix Degenaar aan stukken uit The American Songbook (Real Book). Met uitzondering van bas en drums kunnen instrumenten ook dubbel bezet zijn. Naast het werken met goed gearrangeerde versies van diverse standards zal de aandacht zeker ook komen te liggen op het element improvisatie, een integraal onderdeel van jazzmuziek. Er komen verschillende jazz-stijlen voorbij, zoals swing, ballad, Latin, bebop en eventueel ook New Orleans en cool jazz. JazzStandards begint op zaterdag 5 oktober en wordt eveneens gegeven in Theater De Bres in Leeuwarden.

De eerste oefensessie van Ananazz is op vrijdag 30 augustus. Ananazz is een workshoporkest voor jongeren van 13 tot 18 jaar. Tussen de 12 en 15 leden repeteren elke vrijdag van 17.00 tot 18.30 uur in Neushoorn. Geleid door saxofonist en muziekdocent Kees Romers wordt met een veelheid aan instrumenten gewerkt aan eigen arrangementen en transcripties van meestal bestaande nummers. Stijlen: Jazz, Wereldmuziek, Balkan, Afrobeat, Funk, Soul, Latin, Pop en New Orleans. Per jaar heeft Ananazz ongeveer tien optredens op (straat)festivals, verschillende poppodia en bij eigen projecten.

Voor meer info en aanmelden: www.friejam.nl